AI parade

Artificiële Intelligentie (AI) is dé technologie van de toekomst die nu al een groot onderdeel uitmaakt van ons dagelijkse leven. Toch is AI en de toepassing ervan voor veel mensen onbekend. Welke invloed heeft AI op ons leven? Wat is wel en juist niet wenselijk in de ontwikkeling van nieuwe AI-toepassingen? En hoe zorgen we ervoor dat AI mensgericht blijft?

Om in Nederland tot gewenste mensgerichte AI te komen, is het belangrijk dat ook inwoners hier invloed op hebben. Dat betekent dat zij over genoeg informatie moeten beschikken om de juiste keuzes te kunnen maken bij het gebruik van AI in hun dagelijks leven. Om dit te bereiken willen we met mensen in gesprek, hen inspireren en bij elkaar brengen. Dat doen we tijdens de AI-Parade met exposities, dialoogsessies en workshops. Tien maanden lang reist de AI-Parade langs 18 bibliotheken door het hele land. De AI-Parade start in Overijssel met de bibliotheken Deventer, Stadkamer (Zwolle), Hengelo en Enschede.

Kom langs, praat mee of laat je inspireren! Benieuwd wanneer de AI-parade bij jou in de buurt komt? Of nieuwsgierig naar welke activiteiten jouw Bibliotheek organiseert?

Klik op de onderstaande afbeelding (of op deze tekst) om het schema te bekijken.

ai parade

 

De AI-Parade is een initiatief van de werkgroep Cultuur en Media en de bouwsteen Mensgerichte AI van de Nederlandse AI Coalitie met als belangrijke partner de Koninklijke Bibliotheek.