De Bibliotheek is ook van jou. Word daarom lid van Biebpanel!

Biebpanel 1 BiebPanel is een online onderzoeksplatform speciaal ontwikkeld voor Bibliotheken. Ook de Overijsselse Bibliotheken maken hier gebruik van. Ongeveer vier keer per jaar benaderen wij bibliotheekleden die lid zijn van het panel met een onderzoek. Zo’n onderzoek kan over heel concrete zaken gaan – bijvoorbeeld de collectie, de dienstverlening of het personeel – maar ook over meer abstracte thema’s, zoals de maatschappelijke waarde van de Bibliotheek. Met ruim 25.000 bibliotheekleden is Biebpanel één van de grootste klantenpanels van Nederland.

 

Help jij mee de Overijsselse Bibliotheken te verbeteren? Klik dan hier om je aan te melden als lid van het Biebpanel.

Onderzoeken

Flitspeiling Betalen

Aan 2.319 leden van Overijsselse Bibliotheken hoe zij graag betalen voor de diverse diensten van de Bibliotheek. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het abonnement, de activiteiten en de te laat-gelden.

Bijna driekwart van de ondervraagde leden is tevreden tot zeer tevreden over de dienstverlening rondom het betalen. Slechts 4% is niet over minder tevreden. De overige 23% heeft hierover geen mening.

Doelgroeponderzoek Ouders van kinderen van 6-12 jaar

Hoe zien ouders met kinderen in de leeftijd van 6-12 jaar de Bibliotheek? Maken zij gebruik van de Bibliotheek? Verwachten zij dat hun lokale Bibliotheek hen kan helpen bij de lees- en taalontwikkeling van hun jonge kind(eren)?

Biebpanel ondervroeg 1.190 ouders van 25 tot 55 jaar naar hun ervaringen met en verwachtingen van de Bibliotheek. Ook gaven zij antwoord op vragen over hoe hun kinderen de Bibliotheek beleven en waar zij mogelijk behoefte aan en/of interesse in hebben.

Wat vinden Bibliotheekleden van het activiteitenprogramma?

In juni 2019 namen 1.845 Overijsselse bibliotheekleden deel aan een Biebpanelonderzoek rondom het thema ‘Activiteiten in de Bibliotheek’. Hen werd gevraagd:

  • hoe vaak ze deelnamen aan activiteiten die door de Bibliotheek of een andere organisatie worden georganiseerd;
  • wat hen motiveerde om deel te nemen aan activiteiten;
  • wat hun voorkeuren zijn en
  • hoe ze de activiteiten van de Bibliotheek beoordelen.