Wij geloven dat de essentie van een leefbare samenleving is
dat
burgers kunnen meedoen in de samenleving.

Daar zetten we ons iedere dag weer met passie voor in.

(Digi-)Taal Werkt! Op naar een basisvaardig Overijssel

Onze samenleving wordt steeds complexer en dynamischer. Om mee te komen hebben mensen kennis en vaardigheden nodig, zoals lezen en schrijven en het omgaan met digitale middelen. Niet iedereen beschikt echter over die basisvaardigheden. Eén op de negen Nederlanders (16 tot 65 jaar) heeft moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Om dit in Overijssel terug te dringen is het samenwerkingsinitiatief (Digi-)TaalWerkt! in het leven geroepen.   

Tussenstand medio 2019
Met 32 goedgekeurde projecten die van start gaan of zijn gegaan werken we hard aan een basisvaardig Overijssel. Dat doen we samen met ruim 100 samenwerkingspartners.  

Dit jaar zijn projecten van start gegaan in onder andere Raalte, Ommen en Tubbergen.
In Raalte en Ommen wordt ingezet op een krachtige gezinsaanpak. Door nauwe samenwerking tussen de Bibliotheek, het Taalpunt en het basisonderwijs (Raalte) en kinderopvanglocaties (Ommen) worden laagtaalvaardige ouders bereikt en ondersteund.

Met taal op weg
In Tubbergen is het project met taal op weg… van start gegaan. Dit project heeft als doel de kansen op de arbeidsmarkt van bijstandsgerechtigden te vergroten. Hierbij wordt onder andere samengewerkt met Gemeente Tubbergen en Werkplein Twente.

Bekijk alle projecten, met korte beschrijvingen.