Bestuurlijk kader Cultuur en Onderwijs in Overijssel

Provincie Overijssel werkt, net als Rijnbrink, aan de totstandkoming van duurzaam beleid op het gebied van cultuuronderwijs. Na het in 2013 beklonken landelijke Bestuurlijk Kader Cultuur en Onderwijs, volgt nu de provinciale variant daarvan voor Overijssel.

Bijeenkomst Meten Maatschappelijke Opbrengst

De landelijke werkgroep Meten Maatschappelijke Opbrengst organiseert op maandag 17 december een bijeenkomst voor Bibliotheken. De dag staat in het teken van het zelf meten van effecten bij gebruikers en het aantonen van de maatschappelijke impact van de Bibliotheek in het educatieve en sociale domein. De werkgroep valt onder regie van de KB.

Vier dagen feest voor nieuwe Bibliotheek Deventer

De nieuwe bibliotheek aan de Stromarkt gaat 27 september open voor publiek. Om 14.00 uur wordt het startschot gegeven voor vier openingsdagen vol activiteiten voor jong en oud.

Fotostrip en poster voor nieuwe Nederlanders nu te bestellen

De fotostrip en poster die nieuwkomers wijzen op de mogelijkheden van de Bibliotheek zijn nu in zeven talen beschikbaar.

Conferentie (Digi)Taal Werkt! op 1 november

Hoe helpen we mensen om de snel veranderende maatschappij bij te houden? Welke vaardigheden hebben zij nodig en hoe kunnen we samen zorgen voor een sterke helpende hand?

Activiteiten Week van de Alfabetisering in Overijssel

2,5 miljoen volwassenen in Nederland zijn laaggeletterd. Zij lopen tegen een heleboel problemen aan. Denk aan solliciteren. Een bijsluiter lezen. Geldzaken bijhouden. Maar ook je kind voorlezen.

Provinciebrede leesclub met Tommy Wieringa tijdens Overijssel Verwoord

Overijssel Verwoord start in september met een leesclub voor de hele provincie. Niemand minder dan schrijver Tommy Wieringa stelt een leeslijst voor de leesclub samen.

Opening nieuwe Bibliotheek Deventer op 27 september

Nieuwbouw Bieb DeventerOp 27 september opent de Bibliotheek in Deventer hun nieuwe locatie aan de Stromarkt. Het gebouw is klaar maar de handen moeten nog flink uit de mouwen: afwerken, inrichten en verhuizen. Ondertussen worden ook de voorbereidingen getroffen voor de feestelijke opening met een programma van 27 t/m 29 september. Nog even geduld dus!

Benieuwd hoe het er nu uitziet? Bekijk de foto's op Facebook

Overijssel Verwoord is terug!

OverijsselVerwoordVanaf augustus 2018 is Overijssel vol van verhalen, taal en poëzie. Onder de bekende noemer Overijssel Verwoord bruist de hele provincie ruim een half jaar van de literaire activiteiten. Ook Overijssels boek van het jaar maakt onderdeel uit van dit grote literaire evenement.

Dalfsen als eerste pilotsite online

Pilotsite DalfsenEen van de onderwerpen in het marketingplan voor het Overijssels netwerk is het verbeteren van de online presence van de Bibliotheken. Dat betreft de website, de social media-kanalen, maar bijvoorbeeld ook de online vindbaarheid. Begin 2018 is hiervoor een visie geschreven en een plan opgesteld. De eerste pilotsite nieuwe stijl is nu online: de website van de Bibliotheek Dalfsen.

Met de tool Hotjar wordt de komende tijd gemeten hoe klanten erop reageren. Daarbij wordt bijvoorbeeld gekeken naar klikgedrag en de bezoeker wordt om een beoordeling gevraagd. Zo slijpen we samen met de klant de site verder fijn.

Bekijk de nieuwe website van de Bibliotheek Dalfsen

Wegwijs in de Bibliotheek dankzij poster en fotostrip

Bibliotheken ondersteunen nieuwe Nederlanders bij het (informeel) leren van de Nederlandse taal en basisvaardigheden. De fotostrip die nieuwkomers wijst op de mogelijkheden van de Bibliotheek is nu in zeven talen beschikbaar.

Digisterker Deeldag

Digisterker deeldag 18 5 3In het kader van vernieuwing van het lesmateriaal verzorgde Stichting Digisterker in samenwerking met Rijnbrink op 18 mei een Digisterker Deeldag. Docenten en coördinatoren van bibliotheken uit de regio waren aanwezig. Het was ook een dag om ervaringen met elkaar uit te wisselen.