Provinciebrede leesclub met Tommy Wieringa tijdens Overijssel Verwoord

Overijssel Verwoord start in september met een leesclub voor de hele provincie. Niemand minder dan schrijver Tommy Wieringa stelt een leeslijst voor de leesclub samen.

Opening nieuwe Bibliotheek Deventer op 27 september

Nieuwbouw Bieb DeventerOp 27 september opent de Bibliotheek in Deventer hun nieuwe locatie aan de Stromarkt. Het gebouw is klaar maar de handen moeten nog flink uit de mouwen: afwerken, inrichten en verhuizen. Ondertussen worden ook de voorbereidingen getroffen voor de feestelijke opening met een programma van 27 t/m 29 september. Nog even geduld dus!

Benieuwd hoe het er nu uitziet? Bekijk de foto's op Facebook

Overijssel Verwoord is terug!

OverijsselVerwoordVanaf augustus 2018 is Overijssel vol van verhalen, taal en poëzie. Onder de bekende noemer Overijssel Verwoord bruist de hele provincie ruim een half jaar van de literaire activiteiten. Ook Overijssels boek van het jaar maakt onderdeel uit van dit grote literaire evenement.

Dalfsen als eerste pilotsite online

Pilotsite DalfsenEen van de onderwerpen in het marketingplan voor het Overijssels netwerk is het verbeteren van de online presence van de Bibliotheken. Dat betreft de website, de social media-kanalen, maar bijvoorbeeld ook de online vindbaarheid. Begin 2018 is hiervoor een visie geschreven en een plan opgesteld. De eerste pilotsite nieuwe stijl is nu online: de website van de Bibliotheek Dalfsen.

Met de tool Hotjar wordt de komende tijd gemeten hoe klanten erop reageren. Daarbij wordt bijvoorbeeld gekeken naar klikgedrag en de bezoeker wordt om een beoordeling gevraagd. Zo slijpen we samen met de klant de site verder fijn.

Bekijk de nieuwe website van de Bibliotheek Dalfsen

Wegwijs in de Bibliotheek dankzij poster en fotostrip

Bibliotheken ondersteunen nieuwe Nederlanders bij het (informeel) leren van de Nederlandse taal en basisvaardigheden. De fotostrip die nieuwkomers wijst op de mogelijkheden van de Bibliotheek is nu in zeven talen beschikbaar.

Digisterker Deeldag

Digisterker deeldag 18 5 3In het kader van vernieuwing van het lesmateriaal verzorgde Stichting Digisterker in samenwerking met Rijnbrink op 18 mei een Digisterker Deeldag. Docenten en coördinatoren van bibliotheken uit de regio waren aanwezig. Het was ook een dag om ervaringen met elkaar uit te wisselen.

Zonovergoten afsluiting van het Makersfestival

Makersfestival 2018Afgelopen weekend vond de vijfde editie van het Maker Festival Twente plaats. Een festival dat zich kenmerkt door een mooie mix van kunst, creativiteit, techniek en maakindustrie, georganiseerd door Tetem en Twentse Welle.

Sarah uit Zwolle wint Nationale Voorleeswedstrijd

De 12-jarige Sarah van Pruissen uit Zwolle is winnaar van de 25e Nationale Voorleeswedstrijd. De wedstrijd werd gisteren gehouden in een volle Schouwburg in Amstelveen. Sarah mag zich nu een jaar lang 'De Nationale Voorleeskampioen 2018' noemen.

Astrid Vrolijk en Mark Deckers op RTV Oost over maatschappelijk-educatieve rol Bibliotheken

In het radioprogramma Ongelofelijk! Humanisme op RTV Oost werden Astrid Vrolijk en Mark Deckers geinterviewd over de maatschapelijk-educatieve rol van Bibliotheken.

Leerlingen scoren ruim 13.500 boeken tijdens Scoor een Boek!

Eind april klonk het eindsignaal van Scoor een Boek!, tijdens de feestelijke en sportieve afsluitingen op diverse locaties in Overijssel en Gelderland.

Renee van Rijswijk wint Overijsselse finale Pabo Voorleeswedstrijd

Op dinsdagavond 17 april vond in Deventer de Overijssel finale plaats van de Pabo Voorleeswedstrijd. Renee van Rijswijk van de Katholieke Pabo Zwolle won. Op donderdagavond 31 mei zal zij de provincie Overijssel vertegenwoordigen tijdens de landelijke finale van de Pabo Voorleeswedstrijd in Utrecht.

Educatief spel ‘Kom erbij!’ voor de Kinderboekenweek nu te bestellen

Speciaal voor de Kinderboekenweek ontwikkelde Rijnbrink het online spel ‘Codewoord’, waarmee leerlingen van groep 5 t/m 8 de hersenen kunnen laten kraken!