overijssel samenwerking logo mede mogelijk gemaakt door

Aanmeldingen open voor het Overijssels Boek van het Jaar en voor de Schriefwedstried

Wie schreven de beste boeken van Overijssel in 2016? En wie is hét dialecttalent van Overijssel in 2017? We komen erachter tijdens Overijssel Verwoord. In het voorjaar van 2017 vindt de feestelijke verkiezingsavond plaats waarbij het Overijssels Boek van het Jaar 2016 en de winnaar van de Schriefwedstried worden gekozen. Het is tot en met 22 januari 2017 mogelijk een boektitel aan te dragen voor de boekenprijs. Tot en met 31 maart 2017 kunnen streektaalverhalen worden ingezonden.

Aanmelden boeken

Heeft u een boek geschreven of gelezen dat zeker de winnaars van vorig jaar “Vriendendienst” van Almar Otten en “Een toekomst waarborgen” van Jan van de Wetering moet opvolgen? En wilt u er zeker van zijn dat dit boek in aanmerking komt voor Overijssel Verwoord? U kunt een boek voordragen voor zowel de  categorie fictie als voor non-fictie. Het aanmelden kan tot en met 22 januari 2017. Kijk op www.overijsselverwoord.nl voor meer informatie en aanmelden.

Aanmelden streektaalverhalen

Winnaars en genomineerden 2016Na het succes van de eerste Schriefwedstried vorig jaar, zal deze herhaald worden in 2017. Stuur uw streektaalverhaal in via www.overijsselverwoord.nl. Het thema is dit jaar ‘Onder ’n droad deur vretten’. U kunt uw verhaal insturen tot en met 31 maart 2017.

Overijssel Verwoord

Overijssel Verwoord wordt georganiseerd door Rijnbrink en Bibliotheek Deventer-Athenaeumbibliotheek, de Provincie Overijssel en het Netwerk van Overijsselse Bibliotheken.