Sarah van Pruissen wint Overijsselse finale Nationale Voorleeswedstrijd

Woensdag 11 april won Sarah van Pruissen van basisschool De Aquarel uit Zwolle de Overijsselse finale van de Nationale Voorleeswedstrijd voor leerlingen uit groep 7 en 8. Sarah las een fragment voor uit het boek Superheld op sokken van R.R. Russell.

Sarah mag het op woensdag 23 mei 2018 opnemen tegen de 10 andere provinciale voorleeskampioenen tijdens de extra feestelijke landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd, die dit jaar 25 jaar bestaat. De uiteindelijke winnaar mag zich een jaar lang ‘De Nationale Voorleeskampioen 2018’ noemen. Daarnaast wordt De Nationale Voorleeskampioen een jaar lang kinderdirecteur van het KinderSarah voorleeskampioenboekenmuseum. Hij of zij heeft een belangrijke rol bij de start van tentoonstellingen en evenementen en ziet er op toe dat het museum leuke dingen organiseert voor kinderen van 3 tot en met 13 jaar.

Dit jaar hebben 3.474 scholen hun schoolkampioen aangemeld. Deze leerlingen, afkomstig uit de groepen 7 en 8, mogen zich schoolkampioen noemen. In Overijssel waren dit 432 kinderen.

Lees meer over de Nationale Voorleeswedstrijd