Activiteiten Week van de Alfabetisering in Overijssel

2,5 miljoen volwassenen in Nederland zijn laaggeletterd. Zij lopen tegen een heleboel problemen aan. Denk aan solliciteren. Een bijsluiter lezen. Geldzaken bijhouden. Maar ook je kind voorlezen.

Helaas weten nog steeds weinig mensen in Nederland dat 2,5 miljoen volwassenen in ons land moeite hebben met lezen, schrijven en/of rekenen. En dat zij in veel gevallen ook niet goed met een computer overweg kunnen. Met grote gevolgen op het gebied van geld, werk, gezondheid en gezinsleven. Hoe meer mensen ervan af weten, hoe meer we (samen) kunnen doen. Daarom organiseert Stichting Lezen & Schrijven van 3 t/m 9 september de Week van de Alfabetisering.

Activiteiten in Overijssel

Op de website van de Week van de Alfabetisering is een overzicht van activiteiten te vinden die per locatie worden georganiseerd. Ook in Overijssel besteden veel Bibliotheken aandacht aan het onderwerp met een activiteit. Een mooi voorbeeld is de voorstelling Letter voor Letter: een feestelijke avond op 6 september in Hardenberg met Drentse volkszanger René Karst en voormalig BZN-zangeres Carola Smit.

Bekijk de landkaart met alle activiteiten