Fotostrip en poster voor nieuwe Nederlanders nu te bestellen

De fotostrip en poster die nieuwkomers wijzen op de mogelijkheden van de Bibliotheek zijn nu in zeven talen beschikbaar.

Over de fotostrip

Bibliotheken ondersteunen nieuwe Nederlanders bij het (informeel) leren van de Nederlandse taal en basisvaardigheden. Een groot deel van hen kent de weg naar de Bibliotheek nauwelijks of is niet bekend met mogelijkheden als het gezamenlijk oefenen van de Nederlandse taal. Of het ontmoeten van andere mensen in de Bibliotheek. Met de fotostrip en poster in hun eigen taal krijgen nieuwkomers gemakkelijk een beeld van het aanbod van de Bibliotheek. Dat varieert van deelname aan het DigiTaalhuis of een voorleesproject, rustige studieplekken, digitale kranten en natuurlijk de ruime collectie in de Bibliotheek.

Nu in zeven talen

Vorig jaar is de fotostrip en poster in het Nederlands, Engels en het Arabisch ontwikkeld door Rijnbrink. Een groot aantal bibliotheken in Overijssel en Gelderland heeft dit materiaal besteld en ingezet bij het Taalhuis; bij rondleidingen met gezinnen van ThuisTaal en de VoorleesExpress; bij het tekenen van participatieverklaringen in de Bibliotheek; bij rondleidingen voor vluchtelingen en statushouders; e.d...

Op basis van de feedback van een aantal bibliotheken en VluchtelingenWerk Oost-Nederland heeft Rijnbrink een aantal wijzigingen doorgevoerd én hebben we met een vertaalbureau vier andere versies gemaakt: in het Tigrinya (Eritrea), Dari (Afghanistan), Pools en Turks.

Bekijk/bestel poster en fotostrip