Bibliotheek Salland werkt samen met horeca rondom Nederland Leest!

Bibliotheek Salland werkt samen met horeca rondom Nederland Leest!

In de Nederland Leest periode was ook de Bibliotheek Salland twee weken dicht. Om toch de boekjes te kunnen verspreiden heeft de Bibliotheek Salland de Koninklijke Horeca Nederland, regio Salland, benaderd en gevraagd om een samenwerkingsactie. Dat heeft er toe geleid dat vanaf begin december de horeca in Salland bij afhaalmaaltijden een Nederland Leest boekje aanbiedt. We hebben daar als Bibliotheek nog een leuke actie bij gedaan: een smakelijk proefabonnement. Lees meer hieronder in het persbericht van de Bibliotheek Salland. Mooi initiatief!

Bibliotheken en horeca geven boeken bij de maaltijd
Wie in gemeente Raalte, Olst-Wijhe en Ommen iets te eten afhaalt of laat thuisbezorgen, kan binnenkort een verrassing verwachten. Klanten van deelnemende horecagelegenheden krijgen bij de maaltijd het boek Het zwijgen van Maria Zachea. Dit is het boek dat ook wordt uitgedeeld aan alle bezoekers van de Bibliotheken, in de maanden november en december tijdens de landelijke actie Nederland Leest. De Bibliotheek Salland en de afdelingen Ommen en Salland van Koninklijke Horeca Nederland zijn nu een unieke samenwerking aangegaan. Restaurants kunnen zich aanmelden en krijgen een stapel geschenkboeken. Die mogen ze cadeau geven aan hun gasten.

‘Door de coronamaatregelen kunnen restaurants en eetcafés nu alleen maar maaltijden bezorgen of laten afhalen. Bij ons zijn de bibliotheken wel open, maar het is een stuk rustiger dan normaal. Juist in zo’n tijd is het prachtig als je samen de mensen iets extra’s kan geven’, verklaart Jetze Dam, programmamanager van de Bibliotheek Salland. ‘We hopen dat we iedereen zo snel mogelijk weer mogen verwelkomen in de horeca en in de bibliotheken. Tot die tijd doen we samen ons uiterste best om iedereen een zo fijn mogelijke tijd te bieden.’

Smaakt het boek naar meer? Of je het nu uit hebt of (nog) niet, iedereen is natuurlijk welkom bij een van de vestigingen van de Bibliotheek Salland in Raalte, Ommen, Olst, Heino of Wijhe. De Bibliotheek Salland heeft voor de lezers van het geschenkboek een speciale aanbieding klaarstaan om kennis te maken met de collectie en de diensten van de Bibliotheek.

Voor meer informatie, zie www.bibliotheeksalland.nl/mmm