Bibliotheken aan de slag met Obi4wan

Vanuit de Marketingaanpak 2019 is een aantal Overijsselse bibliotheken gestart met de pilot van Obi4wan, een social media monitoringtool.

In de eerste helft van 2019 zijn vier bibliotheken aangesloten als pilot op de tool. Zij denken mee over de inrichting, het gebruik en krijgen training en een eigen dashboard. De aangesloten Bibliotheek heeft de beschikking over een maatwerk dashboard voor het inzien en meten van resultaten. Ook is het dashboard bruikbaar voor interne communicatie en inspiratie. Door het dashboard (inzicht) worden de volgende doelen bereikt:

• 80% tijdbesparing van medewerkers die zich bezig houden met social media monitoring en plaatsingen ten opzichte van social media berichten via losse mediakanalen.
  • 20% meer volgers van de Bibliotheek-social mediakanalen.

Vervolg
Halverwege het jaar (juli) wordt de tool beoordeeld. Bij positief bericht volgt de uitrol van een aantal nieuwe bibliotheken die geïnteresseerd zijn. Aan het einde van 2019 wordt beoordeeld van hoe de tool bevalt. Dat is ook het beslismoment om de licentie te continueren of te kiezen voor een andere oplossing of route.

Kimberly van Slochteren (Marketing & Communicatie, de Bibliotheek Hardenberg) vertelt:

“Werken met Obi4wan geeft rust en overzicht in het drukke social mediagebeuren. Dit vraag veel tijd wanneer je op alle kanalen goed zichtbaar wilt zijn. Door in één systeem te werken, zie ik wat ik op welk kanaal heb geplaatst, hoe er over ons wordt gesproken en op welke momenten dat gebeurt. Een groot pluspunt vind ik dat je ook informatie terugziet van verstuurde persberichten: hoe die online worden gedeeld en wat er over gezegd wordt. Zo merken we steeds vaker dat deze berichten ook online veel voor ons doen.”

Meer informatie of vragen? Neem contact op met Janneke Bloemheuvel.