Film Bibliotheek & Techniek

Techniek heeft een steeds groter effect op ons leven. Denk hierbij niet alleen aan robotisering en het programmeren, maar ook aan het bedienen van apparaten die we dagelijks gebruiken. Voorbeelden hiervan zijn nieuwe slimme toepassingen en eHealth, maar ook ‘ouderwetse’ huishoudelijke apparaten. Om hier mee om te kunnen (blijven) gaan zijn er vaardigheden vereist.

‘Je ziet dat er zoveel technologische ontwikkelingen zijn, dat techniek een basisvaardigheid van de toekomst is’, aldus Astrid Vrolijk, directeur van Stadkamer Zwolle. Hoe kunnen we als bibliotheken bijdragen aan grip op deze techniek, als deze grip voor iedereen wat anders betekent? In deze film laten verschillende bibliotheken zien hoe zij hier invulling aan geven.

Deze film kan gebruikt worden om het gesprek aan te gaan met verschillende stakeholders in het lokale veld op het gebied van technologie. De film is ontwikkeld door de Provincie Overijssel, Vereniging Netwerk van Overijsselse Bibliotheken en Rijnbrink.