Film landelijke themagroep Werkplaats

Tijdens de FabLearn conferentie en faire 2018 is een Expertsessie Bibliotheken over bibliotheekmaakplaatsen opgenomen. In de samenvattende video komt een aantal experts aan het woord, namelijk: Peter Troxler, Kerensa Strijker, Carola Oortwijn - Oldemaat, Maarten Lammers, Teun te Veldhuis (CODA Apeldoorn) en Jeroen de Boer.

Er werd gediscussieerd naar aanleiding van drie stellingen, voortbouwend op het onderzoek naar bibliotheekmaakplaatsen, uitgevoerd door de Koninklijke Bibliotheek, TU Delft, Hogeschool Rotterdam en Hogeschool Arnhem-Nijmegen:

1. Samenwerking met het onderwijs is noodzakelijk voor een succesvolle Bibliotheekmaakplaats.
  2. De begeleiding in de ultieme bibliotheekmaakplaats wordt verzorgd door ...
  3. Over vijf jaar hoor je niemand meer over Bibliotheekmaakplaatsen.

Ook werd tijdens de laatste uitzending van Bieb-a-Palooza, de talkshow voor bibliotheekprofessionals,aandacht geschonken aan makersplaatsen.

Vragen of meer informatie? Neem contact op met Carola Oortwijn - Oldemaat.