Fotostrip en poster voor nieuwkomers opnieuw te bestellen

De fotostrip en poster die nieuwkomers wijzen op de mogelijkheden van de Bibliotheek zijn opnieuw te bestellen.

Bibliotheken ondersteunen nieuwe Nederlanders bij het (non-formeel) leren van de Nederlandse taal en basisvaardigheden.
Omdat zij vaak de taal nog niet machtig zijn, is er een fotostrip die nieuwkomers wijst op de mogelijkheden van de Bibliotheek. 'Welkom bij de Bibliotheek' is in zeven talen beschikbaar en kan tot 13 december 2019 opnieuw besteld worden.

Over de fotostrip en poster
Een groot deel van de nieuwkomers kent de weg naar de Bibliotheek nog niet en/of is niet bekend met de vele mogelijkheden en rijkdom van de Nederlandse Bibliotheek. Met behulp van de fotostrip en bijbehorende poster krijgt deze doelgroep een helder beeld van het aanbod dat varieert van het Taalhuis, rustige studieplekken tot digitale kranten en de ruime collectie media in de Bibliotheek.  

Bibliotheek Tubbergen over de inzet van de fotostrip en poster:
“De gemeente Tubbergen organiseert workshops voor statushouders in het kader van de verplichte participatieverklaring. De Bibliotheek levert daar een positieve bijdrage aan door de statushouders via een tolk te vertellen wat de Bibliotheek biedt, zoals het Taalhuis en het Taalcafé. We bieden daarbij de folder ‘Welkom in de Bibliotheek‘ in de juiste taal aan. De fotostrip spreekt aan, veel statushouders komen dezelfde week al naar de Bibliotheek! De fotostrip ligt ook bij VluchtelingenWerk in Tubbergen, zij verwijzen ook naar ons door omdat wij  ‘Brievenhulp’ bieden en Belastingspreekuur houden.”

Om te bestellen, klik hier.