Geslaagde conferentie (Digi)Taal Werkt!

Mensen met lage (digi)taal- en basisvaardigheid helpen om mee te doen aan de samenleving; het doel van (Digi)Taal Werkt!

Hoe doen we dat? Binnen het provinciale initiatief (Digi)Taal Werkt! worden lokale krachten van verschillende partijen en organisaties hiervoor gebundeld.

Donderdag 1 november vond de conferentie (Digi)Taal Werkt! plaats in het Kulturhus Holten en wij kijken terug op een geslaagde dag!  Een mooi moment om alle betrokkenen te informeren over de huidige stand van zaken, maar ze vooral ook te motiveren om samen te werken in de strijd tegen laaggeletterdheid. 

De conferentie begon indrukwekkend met taalambassadeur Veronica Diepenveen. Zij vertelde over haar ervaringen toen ze als laaggeletterde door het leven ging. Tot 15 jaar geleden kon zij niet lezen en schrijven. Wethouder van Zwolle Michiel van Willigen plaatste hierover deze Tweet:

Knipsel

Veronica

Verder kwamen aan bod:

Prof. Dr. Maurice de Greef vertelde over de noodzaak om samen te werken om echt resultaat te bereiken in de strijd tegen laaggeletterdheid. Petra van Lost Lemon gaf ons een kijkje in haar onderzoek naar laaggeletterdheid en gaf praktische tips over hoe deze doelgroep het beste bereikt en benaderd kan worden.

Een geslaagde conferentie vol praktische handvatten om echt mee aan de slag te kunnen. Wil je meer weten over het project (Digi)Taal Werkt!? Neem dan contact op met Paul Hulman (paul.hulman@rijnbrink.nl) of klik hier voor meer informatie. 

LGH.lr 22

LGH.lr 23

LGH.lr 48

LGH.lr 49