Jens Piepers is voorleeskampioen van Overijssel!

Jens Piepers van Montessorischool uit Haaksbergen heeft op 7 april 2022 de provinciale finale van De Nationale Voorleeswedstrijd gewonnen. Op 25 mei aanstaande gaat Jens de provincie Overijssel vertegenwoordigen tijdens de feestelijke landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd in Utrecht. Als Jens wint mag hij zich een jaar lang De Nationale Voorleeskampioen en Kinderdirecteur 2022 van het Kinderboekenmuseum noemen.

Provinciaal voorleeskampioen word je niet zomaar. Jens heeft het in de voorrondes moeten opnemen tegen maar liefst 399 kinderen uit de provincie. Eerst op school, daarna in de lokale en regionale finales in de Bibliotheek en vervolgens tijdens de provinciale finale. De jury zei over Jens: “Je las heel rustig en toch erg spannend voor. Het publiek hing aan je lippen!”. Jens zelf, die voorlas uit Stranders van Iris Stobbelaar, : “Het was heel erg leuk. Ik had helemaal niet verwacht dat ik zou winnen!”

Suzanne Goorhuis van Rijnbrink, die de provinciale finale organiseerde, hoopt net als Jens dat híj op 25 mei tot nieuwe Nationale Voorleeskampioen wordt gekroond. Als de beker naar Overijssel komt is dat een hele eer: de provincie levert de beste voorlezer van Nederland die ook nog een jaar lang kinderdirecteur wordt van het Kinderboekenmuseum. In het 29-jarige bestaan van De Nationale Voorleeswedstrijd heeft twee keer eerder een kandidaat uit Overijssel de landelijke titel gewonnen.
Op 25 mei neemt de kampioen uit Overijssel het op tegen de voorleeskampioenen uit de elf overige provincies. De jury bestaat dit jaar onder anderen uit de Kinderboekenambassadeur en Annabelle Zandbergen (presentator Jeugdjournaal). De finale wordt gepresenteerd door comedian en presentator Edson da Graça.

De Nationale Voorleeswedstrijd
De Nationale Voorleeswedstrijd is een leesbevorderingscampagne van Stichting Lezen in samenwerking met de Bibliotheken. De betrokken organisaties willen met de wedstrijd een breed publiek laten zien dat (voor)lezen niet alleen belangrijk, maar vooral ook erg leuk is. Meer informatie via onze website: www.denationalevoorleeswedstrijd.nl.

De Nationale Voorleeswedstrijd wordt mede mogelijk gemaakt door Nederlandse Boekenbon BV.