Kenniscirkel Geheugenpunt & samenwerking

Kenniscirkel Geheugenpunt & samenwerking

Steeds meer bibliotheken geven hun bezoekers informatie voor én over mensen met dementie. Vaak in samenwerking met lokale partijen zoals welzijn, een Alzheimercafé of dementienetwerk. Maar in welke rol zit je als Bibliotheek, welke keuzes maak je voor collectie en programmering? En hoe financier je dat? Daarover gingen we in gesprek tijdens de Kenniscirkel Geheugenpunt & samenwerking op 29 juni 2022.

Loes Heerts, ketenregisseur Dementie Twente, vertelde over de manier waarop zij met bibliotheken en hun bezoekers in gesprek ging over informatievoorziening rondom dementie. Van Martha van Esch, adviseur maatschappelijke participatie bij Stadkamer, hoorden we meer over hun Geheugenpunt en we namen daar een kijkje.  

Ria Kamphuis, subsidiecoördinator bij Rijnbrink, legde uit wat er zoal komt kijken bij het aanvragen van subsidie en welke fondsen kansrijk zijn op het gebied van ouderen. Tot slot gingen we in gesprek over onder andere het in kaart brengen van je lokale netwerk en het bepalen van een geschikte plek in je Bibliotheek.  

Meer informatie en de presentaties staan in de groep De Bibliotheek en ouderen op Biebtobieb.