Leerlingen scoren ruim 13.500 boeken tijdens Scoor een Boek!

Eind april klonk het eindsignaal van Scoor een Boek!, tijdens de feestelijke en sportieve afsluitingen op diverse locaties in Overijssel en Gelderland.

Leerlingen van verschillende scholen werden door bekende lokale topvoetballers in een videoboodschap uitgedaagd zoveel mogelijk boeken te 'scoren'. De spelers van Go Ahead Eagles, Heracles en NEC maakten afgelopen weken bekend hoeveel boeken de leerlingen in en rondom DScoor een boek finaleeventer, Nijmegen en Almelo hebben gelezen: bij elkaar opgeteld 13.500 boeken. Een topprestatie!

Thuiseditie

Naast deelname op school konden de kinderen ook thuis meedoen aan Scoor een Boek!. De Thuiseditie is erop gericht om de ouderbetrokkenheid bij dit leesproject te vergroten en de leesopvoeding in minder taalvaardige gezinnen te stimuleren. Deze editie heeft mooie resultaten opgeleverd en benadrukt het belang van lezen.

Landelijke opzet een succes

Scoor een Boek! is ontwikkeld door Biblionet Groningen en groeide in enkele jaren van een regionaal naar een landelijk leesproject. Vorig jaar is door Kunst van Lezen en de gezamenlijke Provinciale Serviceorganisaties (SPN) een landelijke projectgroep Scoor een Boek! ingesteld die de bibliotheken ondersteunt bij de uitvoering van het project. Inmiddels is het leesproject in vijf provincies uitgevoerd en werkten zes Eredivisieclubs mee aan het enthousiasmeren van de deelnemende groepen leerlingen.

Lees ook het artikel in de Gelderlander.