Makerparty in de Bibliotheek Deventer

In het kader van de Techniektour is in de Bibliotheek Deventer op 15 november voor het eerst een makerparty georganiseerd. Deze ‘party’ werd georganiseerd om bibliotheekmedewerkers op een laagdrempelige manier mee te nemen in het makend leren. Het innovatieplein van de Bibliotheek Deventer bleek een prachtige plek om met zijn allen aan de slag te gaan.

Na een inspirerende lezing van Astrid Poot (spreker op FabLearn en bekend van haar Klooikoffers die ook door bibliotheken worden gebruikt) was er de mogelijkheid tot het volgen van korte workshops. Technische workshops, zoals inkscape (tekenen met de computer), lasersnijden en programmeren, maar ook een ontwerpworkshop en een workshop creativiteit. Natuurlijk werd ook de relatie met boeken gelegd: iedereen ontwierp een schimmenspel geïnspireerd op een kinderboek. Mooi om te zien hoe iedereen in opperste concentratie aan het werk was.

Positieve reacties en voor herhaling vatbaar dus, deze vrij letterlijke invulling van de Bibliotheek als werkplaats.

makerparty2