Nora Jonkers is voorleeskampioen van Overijssel

Nora Jonkers is voorleeskampioen van Overijssel

Nora Jonkers van de Hovenschool uit Deventer heeft op 18 mei 2021 de provinciale finale van De Nationale Voorleeswedstrijd gewonnen.

Op 26 mei aanstaande gaat Nora de provincie Overijssel vertegenwoordigen tijdens de feestelijke landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd in Utrecht. Als Nora wint mag zij zich een jaar lang De Nationale Voorleeskampioen en Kinderdirecteur 2021 van het Kinderboekenmuseum noemen.

Provinciaal voorleeskampioen word je niet zomaar. Nora heeft het in de voorrondes moeten opnemen tegen maar liefst 368 kinderen uit Overijssel. Eerst op school, daarna in de kwart - en halve finales en vervolgens tijdens de provinciale finale. De jury zei over Nora: “je las een boek dat al best een tijdje geleden geschreven is, maar zoals jij ons hierin meeneemt merk je daar niks van. Wat lees jij lekker rustig voor!”. 

Landelijke finale De Nationale Voorleeswedstrijd
Op woensdag 26 mei 2021 wordt de landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd gehouden. De achtentwintigste editie van deze grote leesbevorderingscampagne gaat, vanwege corona, voor het eerst online! De twaalf provinciale voorleeskampioenen zullen vanuit TivoliVredenburg digitaal hun voorleestalent tonen.

Bekijk de uitzending van de provinciale finale hier terug.