Pact ondertekent tijdens congres laaggeletterdheid

Pact ondertekent tijdens congres laaggeletterdheid

Woensdag 11 september organiseerde woningbouwvereniging deltaWonen uit Zwolle een congres laaggeletterdheid. Het belang van de aanpak van laaggeletterdheid werd aan het eind van het congres onderstreept toen DeltaWonen en 16 samenwerkingspartners een pact tekenden. 

Ze willen investeren in bewustwording, het signaleren van laaggeletterdheid, het verbeteren van eigen communicatie met klanten/medewerkers en het verwijzen van klanten naar de Taalpunten. Hierbij krijgen ze advies en ondersteuning van Stichting Lezen & Schrijven. Met als doel: gaan voor een geletterd Nederland!

Het congres
Tijdens het congres deelden de sprekers hun kennis over laaggeletterdheid en zetten daarmee de aanwezigen aan het denken. Er werd onder andere ingegaan op de cijfers van laaggeletterdheid; er zijn meer dan 2 miljoen mensen laaggeletterd in Nederland. Bovenal lieten de sprekers zien dat er verandering nodig is.

In het programmaonderdeel ‘Het gesprek’ spraken Stichting Lezen & Schrijven, Deltion College, deltaWonen, de Zwolse wethouder Van Willigen en Hans Kasser (ex-laaggeletterde) over het belang van de aanpak van laaggeletterdheid. Ex-laaggeletterden gaven samen met de Taalpunten een inkijkje in hun dagelijkse leven; hoe is het nu en hoe ging het toen ze nog niet goed konden lezen en schrijven? Daarnaast vertelden bedrijven Novon Schoonmaak en Salverda Bouw hoe zij met laaggeletterdheid omgaan richting hun klanten en eigen medewerkers.

Taalheld-nominatie
Daarnaast is deltaWonen genomineerd als Taalheld in de categorie Bruggenbouwer. Deze award reikt Stichting Lezen & Schrijven uit aan personen of samenwerkingen die zich inzetten om laaggeletterdheid tegen te gaan. 

  • Foto: deltaWonen