Profvoetballers stimuleren kinderen om boeken te scoren!

Scoren kun je overal! Met die gedachte voert de Bibliotheek samen met de Eredivisie CV een uniek leesproject uit voor leerlingen van groep 5 en 6: Scoor een Boek!

In Overijssel gaan ruim 2.270 leerlingen de komende weken zoveel mogelijk boeken lezen (‘scoren’). Zij worden via videoboodschappen aangemoedigd door spelers van Heracles Almelo en Go Ahead Eagles. De Bibliotheek Almelo, Hardenberg, Twenterand, Wierden en ZINiN zijn samen met Heracles en de desbetreffende scholen vorige week gestart. De aftrap van de Bibliotheek Deventer (Go Ahead Eagles) volgt iets later.

Thuiseditie

Naast het scoren in de klas, kunnen ook gezinnen meedoen met de Thuiseditie van Scoor een Boek!. In de Bibliotheek kan een gratis Scoor een Boek!-poster worden afgehaald. Voor elke 15 minuten (voor)lezen in een boek, krant of tijdschrift, plak je op de Thuisposter een sticker in de vorm van een voetbal. Nieuw dit jaar is de Scoor een Boek! Coach voor gezinnen die wel graag willen lezen maar het lezen en voorlezen lastig vinden. Een coach komt thuis het gezin helpen.

Scoor een Boek!

Scoor een Boek! is een landelijk, groeiend initiatief, met deze editie bijna 14.000 leerlingen, 362 basisscholen, 92 bibliotheekvestigingen en 12 voetbalclubs. De Eredivisie en de Bibliotheek werken nauw samen om editie 2019 wederom tot een succes te maken. Het project Scoor een Boek! combineert de populairste sport van Nederland met lezen. Een goede taalbeheersing is de basis voor zelfstandigheid en een gezonde levensstijl. Hierin zijn veel overeenkomsten te vinden met het voetbal. De persoonlijke boodschap van een voetballer werkt stimulerend en motiveert de leerlingen om zoveel mogelijk boeken te lezen.

Bekijk de aftrapfilm van Go Ahead Eagles