Sarah uit Zwolle wint Nationale Voorleeswedstrijd

Sarah uit Zwolle wint Nationale Voorleeswedstrijd

De 12-jarige Sarah van Pruissen uit Zwolle is winnaar van de 25e Nationale Voorleeswedstrijd. De wedstrijd werd gisteren gehouden in een volle Schouwburg in Amstelveen. Sarah mag zich nu een jaar lang 'De Nationale Voorleeskampioen 2018' noemen.

Sarah was blij en overrompeld: “Ik had het niet verwacht, er zaten zoveel goeie bij!”, zo zei zij vlak na de verkiezing. Voor een volle Schouwburg Amstelveen las Sarah voor uit De avonturen van Max Kruimel: Superheld op sokken van Rachel Renée Russel. Naast Sarah wisten ook Veerle van der Brug (11) uit Amersfoort en Pieter van Aalst (11) uit Leeuwarden een podiumplaats te veroveren. Zij werden respectievelijk tweede en derde. In de finale stonden voorleeskampioenen uit alle twaalf provincies. Ze mochten allemaal een stuk voorlezen uit een zelfgekozen boek én een stuk uit een boek dat ze nog niet kenden.

De jury bestond uit Monique Hagen (voorzitter), Jos DeBeij (Koninklijke Bibliotheek), Bibi Dumon Tak (auteur), Lucas van Meerendonk (presentator Jeugdjournaal). Klaas van Kruistum (presentator KRO-NCRV) zorgde voor de presentatie van de finalemiddag.