Deskundigheidsbevordering Informatiepunt Digitale Overheid

Samen met de Bibliotheek Dalfsen hoort de Bibliotheek Hengelo vanuit Overijssel bij de 15 kopgroepbibliotheken van het landelijke programma Digitale Inclusie. In dit traject gaan de bibliotheken en acht publieke dienstverleners burgers dicht bij huis ondersteunen bij het omgaan met de digitale overheid. Hiermee wordt persoonlijke hulp en ondersteuning geboden aan de circa 4 miljoen mensen die het lastig vinden om zaken te doen met de digitale overheid.

Start training Hengelo
Training van de medewerkers vormt een belangrijk onderdeel van het Informatiepunt Digitale Overheid dat op 1 juli van start gaat. Op 14 juni hadden de medewerkers van de Bibliotheek Hengelo de primeur. Vooraf hadden zij de e-learning module gevolgd met onderdelen zoals Wegwijs in de digitale overheid, informatie over de acht Manifestgroeppartijen (0.a. CIZ, CBR, DUO) en theorie over gespreksvoering.

Dat laatste brachten zij onder leiding van een acteur in de praktijk. Over ‘doorvragen’ en ‘zakelijke empathie’ is veel te leren. De komende periode gebruiken zij deze ervaringen om met lokale partijen het Informatiepunt vorm te geven.

Meer weten over Digitale Inclusie? Neem contact op met Tineke Datema.