Stem op Bibliotheek Losser of Deventer voor Beste Bibliotheek van Nederland

Stem op Bibliotheek Losser of Deventer voor Beste Bibliotheek van Nederland

De Bibliotheek Losser ('t Losser Hoes) en Bibliotheek Deventer uit het netwerk van Overijsselse Bibliotheken zijn genomineerd voor Beste Bibliotheek van Nederland 2019. Ben je daar, net als wij, trots op? Help deze bibliotheek dan een handje door je stem uit te brengen. Dat kan via deze weg. Daar vind je ook videopresenaties van alle genomineerden.

De andere kandidaten zijn: Bibliotheek Harderwijk (Huis van de Stad), Bibliotheek Dongen (Theek5), Bibliotheek Leeuwarden (dbieb) en Bibliotheek Vught (Petruskerk).

De zes genomineerde bibliotheken zijn, op wisselende tijdstippen en onafhankelijk van elkaar, bezocht door de juryleden, die de instellingen met name zullen beoordelen op de criteria die de bibliotheekwet toekent aan het openbaar bibliotheekwerk. Het aspect van de lokale verankering en de netwerkfunctie in het eigen verzorgingsgebied krijgen daarbij weer extra aandacht. 

Stemmen en bekendmaking
De uiteindelijke winnaar van de NBD Biblion Award wordt gekozen door de vakjury én het publiek samen. Welke bibliotheek uiteindelijk als winnaar uit de bus zal komen, wordt in april 2019 bekendgemaakt op of rond het Nationale Bibliotheekcongres in de Van Nellefabriek te Rotterdam.
Stemmen kan tot en met 31 maart.