Talloze activiteiten rondom Nederland Leest

Over een paar dagen start de campagne Nederland Leest van het CPNB. Het thema is voeding. De hele maand november staan bibliotheken in het teken van dit thema. In diverse Overijsselse Bibliotheken zijn activiteiten georganiseerd. Bezoekers krijgen in ruil voor hun mening het boek 'Je bent wat je leest' cadeau, waaraan vijf schrijvers en kookfanaten hebben meegewerkt.

De Bibliotheek Hengelo pakt flink uit met om te beginnen op 3 november een 'wat je eet ben je zelf'-informatiemarkt. Op 12 november is er een lezing van Ellen Steenbeeke over de relatie van voeding tot een goede gezondheid en vitaliteit. Als klapper wordt op 24 november de wedstrijd 'Heel Hengelo bakt' gehouden. Deelnemers kunnen daarvoor hun beste zoete taart insturen. Daarnaast verspreidt de bibliotheek de favoriete recepten van Hengeloërs.
In de Bibliotheek Kop van Overijssel vertelt Lizette Oudhuis, lector Food Fysics van de Van Hall Hogeschool in Leeuwarden op 13 november over de invloed van 3D printen op het eten van de toekomst. En met 3D printers, speciaal voor voedsel, toont ze hoe onze bekende gerechten er in de toekomst uit komen te zien.

Jeugdboek
Er is ook een boek voor jongeren van 10 tot 14 jaar: Graaf Sandwich en andere etenswaardigheden van Jan Paul Schutten. Dit boek staat vol met informatie over de geschiedenis van ons eten. Maar ook met proefjes die kinderen zelf thuis of in de klas kunnen uitvoeren. Op 1 november verspreidt de Bibliotheek Hengelo het jeugdboek van Nederland Leest op de scholen in Hengelo.

Benieuwd welke activiteiten er nog meer worden georganiseerd? Kijk op de website van Nederland Leest. Of meld je activtiteit er aan.