Themalijst meertalige collectie

Goed nieuws: NBDBiblion heeft een themalijst met Poolse titels voor kinderen, jongeren en volwassenen gepubliceerd. De verwachting is dat binnenkort ook een themalijst verschijnt met Arabische titels en op termijn een lijst met Turkse titels. Houd dus de nieuwsbrieven van NBDBiblion goed in de gaten.

Landelijke pilot
Vanuit Rijnbrink hebben we samen met de landelijke werkgroep Bibliotheek & Integratie ingezet op een landelijke pilot met een meertalige collectie. De ervaringen en bevindingen van de acht deelnemende bibliotheken waren positief (lees meer). Daarom zijn we met NBDBiblion, de Koninklijke Bibliotheek en een Arabische/Turkse en Poolse uitgever om tafel gegaan (lees meer).

Meertaligheid als verrijking
Met een meertalige collectie kun je nieuwkomersgezinnen ondersteunen om een positieve leesopvoeding te voeren en de taalontwikkeling te stimuleren in de thuistaal én in het Nederlands. Bijvoorbeeld via ThuisTaal, de VoorleesExpress en het Taalpunt. Want: meertaligheid is een verrijking.

Neem voor meer informatie contact op met Karien van Buuren via karien.vanbuuren@rijnbrink.nl.