Toch een voorleeskampioen in Overijssel!

Op 1 april stond de Overijsselse finale van de Nationale Voorleeswedstrijd gepland. Tien finalisten zouden in het ZINiN-theater voorlezen voor familie, vrienden en klasgenoten. Wat jammer toen in maart bleek dat dit niet door kon gaan!

Na overleg met de provinciale organisatoren werd door de landelijke coördinatie besloten dat er ook geen landelijke finale kon plaatsvinden. Het lukte niet in alle provincies om finalisten te selecteren, omdat voorrondes niet door konden gaan.

In Overijssel waren alle finalisten al bekend en moest dus alleen de provinciale finale nog plaatsvinden. Gelukkig kon de voorleeswedstrijd daardoor provinciaal toch tot een mooi einde worden gebracht! Iedere finalist heeft een filmpje opgenomen waarin hij of zij een zelfgekozen fragment voorleest. Iedereen deed vol enthousiasme mee en heeft er iets leuks van gemaakt. De jury heeft de filmpjes bekeken en de winnaar gekozen. Eén van de finalisten kan zich nu tóch voorleeskampioen van Overijssel noemen!

En de winnaar is...

Mees Piepers uit Haaksbergen is Voorleeskampioen van Overijssel! Bibliotheek Haaksbergen heeft de beker overhandigd.