Update Overijssel Verwoord

De activiteiten van het literaire festival Overijssel Verwoord stapelen zich op, om tot een climax te komen op het Boeken- en Verhalenbal op 28 maart in Zwolle. Dan sluiten alle activiteiten feestelijk af. Zo ook de schrijfwedstrijd Recept voor een goed leven en de leesclub met Tommy Wieringa. Ook wordt de winnaar van het Overijssels Boek van het Jaar bekend gemaakt.

Zover is het nog niet. Inwoners van Overijssel, jong of oud, kunnen tot 18 februari hun Recept voor een goed leven inleveren waarna een deskundige jury, onder wie het Oldenzaalse YouTube-duo de Gladjakkers en zanger Ernst Daniël Smid, de inzendingen zullen beoordelen.

Ook het Dichtersgilde, het Verhalenhuis, de Leesclub zijn volop aan de gang. Deze maand start Lezen met de Sterren, waarin middelbare schoolleerlingen een boek samen met een ster lezen, die zij ook vragen mogen stellen. Op 16 december kwam de de wedstrijd Poëziecurator in het Rijksmuseum tot een eind.

Voor jongeren (VO) is er de Schrijfwedstrijd Kort en Klein, waarin zij poëzie ofwel Light Verses à la Levi Weemoedt mogen indienen. Dat zijn korte, grappige gedichten met een sinister randje. De winnaars krijgen een klein geldbedrag en mogen hun gedicht ten gehore brengen op 28 maart. Inschrijven kan tot 8 maart.

Overijssels Boek van het Jaar
De verkiezing voor het Overijssels Boek van het Jaar nadert intussen zijn ontknoping. De zeven boeken uit de categorie non-fictie en de vijf boeken uit de categorie fictie worden op dit moment door twee deskundige jury's gelezen. Aan de titel 'Overijssels Boek van het Jaar' is voor elke categorie een bedrag van 500 euro verbonden.

Groot Boeken- en Verhalenbal
Het groot Boeken- en Verhalenbal vindt op donderdag 28 maart om 20.00 uur plaats in de Zwolse Theaters in Zwolle. De kaarten kun je vanaf dit moment bestellen.