Van start met Digitaal Burgerschap in Overijssel!

Wat betekent Digitaal Burgerschap voor jouw Bibliotheek? Hoe geef je er invulling aan? Hoe pak je de ruimte om er lokaal bewust te experimenteren? In 2022 trekken bibliotheken in Overijssel samen op als het gaat om Digitaal Burgerschap, rekening houdend met hun eigen omgeving.

Elke Bibliotheek maakt namelijk een lokaal plan. Dat geeft inzicht in wat er te doen staat en hoe je kunt werken aan meetbare resultaten. Op basis van dit plan gaan we aan de slag met passende en logische programmering. Rijnbrink adviseert en begeleidt hierbij onder andere door een menu op maat aan te leveren, waaruit de Bibliotheek programmering kan kiezen. Op deze manier maken we het makkelijk, haalbaar én we maken optimaal gebruik van het collectief.

Wordt vervolgd!

Het lokaal plan is gebaseerd op Theory of Change. Het is een bruikbare tool geworden en opgenomen in de landelijke bouwsteen Netwerk & Beleid

Wil je meer informatie of heb je vragen? Neem dan contact op met Carola Oortwijn of Valerie Heil.