Vier dagen feest voor nieuwe Bibliotheek Deventer

De nieuwe bibliotheek aan de Stromarkt gaat 27 september open voor publiek. Om 14.00 uur wordt het startschot gegeven voor vier openingsdagen vol activiteiten voor jong en oud.

In een feestelijk programma van donderdag 27 tot en met zondag 30 september laat de bibliotheek Deventer zien hoe zij hun rol willen vervullen als Marktplaats voor Kennis en Inspiratie. Je kunt mee met een speciale rondleiding of in je eentje op onderzoek uit. Door het hele gebouw heen staan medewerkers en vrijwilligers om uitleg te geven.

Indeling gebouw

De rode draad van het gebouw vormen de boekenkasten met daarin de collectie, de grondstof van al het bibliotheekwerk. De rij kasten wordt op elke verdieping onderbroken voor ruimtes waar je vrij gebruik van kunt maken. Bijvoorbeeld om je kind voor te lezen, om te gaan breien met andere gepassioneerden of om een potje te schaken met een wildvreemde.

Er zijn vier pleinen met elk een eigen focus. Het Marktplein is ideaal voor ontmoeting en debat. Spelend leren en lezen voor kinderen is de focus van het Speelplein op de eerste verdieping. Op dezelfde verdieping vind je het basisplein dat gericht is op het ontwikkelen van basisvaardigheden als taal, rekenen en internetten. Voor het Innovatieplein moet je naar de bovenste verdieping. Daar kun je 21e eeuwse vaardigheden als programmeren opdoen en gelijk inzetten als je aan de slag gaat met innovatieve machines.

Programma

Tijdens de openingsdagen is er een gevarieerd programma om kennis te maken met de verschillende rollen van de Bibliotheek.

Bekijk het programma