Wegwijs in de Bibliotheek dankzij poster en fotostrip

Wegwijs in de Bibliotheek dankzij poster en fotostrip

Bibliotheken ondersteunen nieuwe Nederlanders bij het (informeel) leren van de Nederlandse taal en basisvaardigheden. De fotostrip die nieuwkomers wijst op de mogelijkheden van de Bibliotheek is nu in zeven talen beschikbaar.

Over de fotostrip
Een aanzienlijk deel van de nieuwkomers kent de weg naar de Bibliotheek nog niet en / of is in onvoldoende mate bekend met de vele mogelijkheden en rijkdom van de Nederlandse Bibliotheek. Met behulp van de fotostrip en poster krijgt de doelgroep een helder beeld van het aanbod dat varieert van het Taalhuis en rustige studieplekken tot digitale kranten en de ruime collectie media in de Bibliotheek.  

Nieuwe talen
Vorig jaar is de fotostrip en poster in het Nederlands, Engels en het Arabisch ontwikkeld door Rijnbrink. Een groot aantal bibliotheken in Overijssel en Gelderland heeft dit materiaal besteld en ingezet bij het Taalhuis; bij rondleidingen met gezinnen van ThuisTaal en de VoorleesExpress; bij het tekenen van participatieverklaringen in de bibliotheek; bij rondleidingen voor vluchtelingen en statushouders; etc.

Op basis van de feedback van een aantal bibliotheken en VluchtelingenWerk Oost-Nederland heeft Rijnbrink een aantal wijzigingen doorgevoerd én hebben we met een vertaalbureau vier andere versies gemaakt: in het Tigrinya (Eritrea), Dari (Afghanistan), Pools en Turks.

Benieuwd naar de nieuwe poster en de fotostrip? Download hier de digitale bestanden en maak nieuwkomers in Nederland wegwijs in de Bibliotheek!