Zonovergoten afsluiting van het Makersfestival

Makersfestival 2018Afgelopen weekend vond de vijfde editie van het Maker Festival Twente plaats. Een festival dat zich kenmerkt door een mooie mix van kunst, creativiteit, techniek en maakindustrie, georganiseerd door Tetem en Twentse Welle.

Het festival ging van start met de Play & Learn-dagen, die verspreid door de maand mei plaatsvonden. Verschillende makers (waaronder WoWi!, Bibliotheek Hengelo en Bibliotheek Enschede) hebben tijdens deze dagen workshops aangeboden voor het onderwijs.
De afsluiter van het Maker Festival was de zonovergoten beurs van afgelopen weekend. Voor de derde keer was WoWi! hierbij aanwezig. Dit jaar heeft niet alleen WoWi! de Overijsselse Bibliotheken vertegenwoordigd, ook is er een Biblioplaza ingericht waarin allerlei leuke maakactiviteiten te doen waren.

Virtual Reality en 3D-tekenen
Op het mooie Roombeek Cultuurpark waren Bibliotheek Deventer, Bibliotheek Dalfsen, Bibliotheek Hardenberg en onze eigen WoWi!-coaches aanwezig om de enthousiaste bezoekers te begeleiden bij de activiteiten. Bezoekers konden er onder andere robotjes programmeren, een eigen wereld in Virtual Reality bouwen en 3D-tekenen.

In dit tropische weekend moesten we de concurrentie aan met zwembaden en andere verkoelende activiteiten. Toch bleek er veel animo voor lekker bezig zijn met kunst en techniek. Dit bleek ook uit de drukte in de WoWi!-bus en de Biblioplaza. Én de enthousiaste reacties van bezoekers.