overijssel samenwerking logo mede mogelijk gemaakt door

Over het Netwerk van Overijsselse Bibliotheken

 

Het Netwerk van Overijsselse Bibliotheken bestaat uit 25 zelfstandige bibliotheekstichtingen (95 vestigingen) die intensief samenwerken om de bibliotheek aantrekkelijk te maken en te houden voor haar leden. Samen geven we de innovatie van onze bibliotheekproducten handen en voeten.

Rijnbrink belangrijke partner van de Overijsselse Bibliotheken
Besluitvorming over gezamenlijke onderwerpen vindt plaats in het Directie Overleg Bibliotheken Overijssel (DOBO). Rijnbrink speelt hierbij een adviserende rol en vormt een belangrijke partner van de Overijsselse Bibliotheken.

De grootte van de bibliotheken binnen het Netwerk varieert van 1.000 tot 17.000 betalende leden. In totaal telt het Overijsselse bibliotheeknetwerk 300.000 leden. Er werken 427 medewerkers bij de Overijsselse Bibliotheken. Een overzicht van alle bibliotheekstichtingen binnen het DOBO is te vinden op onderstaand kaartje en onder contact.

Missie Overijsselse Bibliotheken
Het Netwerk van Overijsselse Bibliotheken is de motor van innovatie, kwaliteit en inspiratie voor de individuele netwerkpartners en stimuleert daarmee de ontwikkeling van de rol van de bibliotheek in de samenleving.

Netwerkplan 2017-2020
In het netwerkplan 2017 tot en met 2020 'De vernieuwende Bibliotheek: het netwerk versterkt' staat de visie voor de aankomende jaren beschreven met daarin vier concrete ontwikkellijnen. Dat zijn: 'jeugd en onderwijs', 'participatie en zelfredzaamheid','persoonlijke ontwikkeling' en 'verandering en verbreding van de klassieke Bibliotheek'.

Bibliotheekstichtingen
Een overzicht van alle bibliotheekstichtingen binnen het netwerk Overijsselse Bibliotheken is te vinden op onderstaand kaartje en onder contact.

Bezig met laden...
Even geduld a.u.b.