Gastblog | Tijd Besparen Met Website Content

Dit is het communicatieblog van Annemarieke Bos. Ze schrijft in eigen woorden over haar ervaring als Communicatie- en PR medewerker bij Bibliotheek Hardenberg. In deze blog staat de website (Joomla) centraal.
Dit is het communicatieblog van Annemarieke Bos. Ze schrijft in eigen woorden over haar ervaring als Communicatie- en PR medewerker bij Bibliotheek Hardenberg. In deze blog staat de website (Joomla) centraal.

Mijn naam is Annemarieke Bos, sinds 1 oktober 2019 ben ik werkzaam als Communicatie- en PR medewerker bij Bibliotheek Hardenberg. Als nieuwkomer had ik al gauw door dat de Bibliotheek de afgelopen jaren enorm veel ontwikkelingen heeft doorgemaakt en volop in beweging is: werk aan de winkel dus. Daarbij ben ik ook aan de slag bij Cultuurkoepel Vechtdal en FabLab Hardenberg, beide onderdelen van Bibliotheek Hardenberg.

 

Joomla? Het klinkt als een kinderspeeltje…
Naast het creëren van online en offline content (tekstsen en afbeeldingen) behoort het onderhouden van de website ook tot mijn takenpakket. Voordat ik bij de Bibliotheek begon had ik nog niet eerder met Joomla-websites gewerkt. Toen ik hier begon had ik enkel een gebruikersnaam en een wachtwoord. Dus ik kon inloggen, maar daar was ook alles mee gezegd. Gelukkig ontdekte ik al snel de hulplijntjes waardoor ik de website nu makkelijk kan updaten en onderhouden.

 

Website-tips voor tijdbesparen
Zo sprak ik ‘mijn helpdesk’ over een melding en kreeg naast het oplossen hiervan ook nog eens een gouden tip over de functie: ‘Centrale Content’. Het gebruik hiervan is echt een aanrader! Je hoeft voor een artikel geen tekst meer te schrijven of een bijpassende afbeelding te zoeken. Dat is al voor je gedaan (het is kant en klare content). Dus kiezen, klikken en klaar.

Daarnaast is het nu ook mogelijk om een artikel vanuit Centrale Content automatisch te laten synchroniseren. Als een artikel wordt aangepast in de Centrale Content dan wordt deze ook aangepast in je eigen lokale website. Bijvoorbeeld bij de Digitale Voorleestas. Aan dit content-item wordt elke week nieuwe verhalen toegevoegd. Eerst was het voor mij knippen en plakken. Nu wordt de content automatisch geüpdatet. Dat scheelt me heel veel tijd.

 

De motor opvoeren
“De Bibliotheek als motor van een vaardige samenleving”, deze zin zag ik voorbijkomen in één van de Webinars die ik heb gevolgd. Als Communicatie- PR medewerker is het een mooie taak om die motor draaiende te houden. Intussen bouw ik hier in Hardenberg graag verder aan het merk ‘De Bibliotheek’ met onze eigen ‘couleur locale’. Dat is de kracht van onze plek in de omgeving.

Nieuwsgierig naar onze website in zomerse sferen? Neem eens gerust een kijkje via deze link en laat me weten wat je er van vindt.

Vriendelijke groet,

 

Annemarieke Bos | Mail
Communicatie- en PR medewerker
Bibliotheek Hardenberg