Marketingaanpak 2021 Overijsselse bibliotheken

Marketingaanpak 2021 Overijsselse bibliotheken

De bibliotheken in Overijssel voeren op basis van het netwerkprogramma 2021-2024 een gezamenlijk marketingbeleid. Samen zetten we grotere stappen voor het behalen van resultaat: Samenkracht. 


Doel

De werkzaamheden zijn gericht om de basis van de Bibliotheek(organisatie) te versterken en dragen zo bij aan de realisatie van maatschappelijke opgaven:

  • Geletterde samenleving
  • Leven lang ontwikkelen
  • Participatie in de informatiesamenleving.


Dit wordt gedaan door

  1. het leveren van bijdragen aan creativiteit en innovatie om tot een robuuste, bereikbare en toegankelijke organisatie te komen.
  2. Het zichtbaar maken van de maatschappelijke waarde voor inwoners in het werkgebied.
  3. Het uitrusten van MarCom(marketing en communicatie)-adviseurs en -medewerkers met kennis, tools en inspiratie om de kwaliteit van de dienstverlening te verhogen.

 

Voor wie?

Het plan is voor de marketing- en communicatieadviseurs en -medewerkers die werkzaam zijn bij Overijsselse bibliotheken. Daarnaast is de marketingaanpak interessant voor directeuren en programmamanagers. Dit omdat marketing en communicatie niet een los onderdeel is van de organisatie, maar in alle lagen en niveaus aanwezig is (strategisch, tactisch en operationeel).


Meer weten?

Download de Marketingaanpak 2021. Heb je vragen over de inhoud, aanpak, werkwijze? Of heb je andere vragen op het gebied van marketing, communicatie, doelgroepen, positionering of verdienmodellen? Mail marketing@rijnbrink.nl​ of neem contact op met Remko Hekkers (remko.hekkers@rijnbrink.nl).