Aansluiting doorgaande lijn 0-6 jaar

HV KB laren0873Dit project sluit aan bij de J&O doelstellingen:

1. - Uitbouwen en versterken doorgaande lijn 0-18 met nadruk op 0-4 jaar en dBosVO.
  2. - Ontwikkelen 21st century skills Investeren in en versterken van preventieve en curatieve aanpak geletterdheid met extra aandacht voor laagtaalvaardige gezinnen.

Specifiek aandacht voor:
- Preventie (laaggeletterdheid) - Bereik laagtaalvaardige gezinnen – Ouderbetrokkenheid.
- Leesplezier - Kennisdeling en –ontwikkeling medewerkers.

Doelen:

• Kennisdeling, training en informatievoorziening rondom doorgaande lijn 0-6 jaar (aandacht voor Back Office en Front Office).
  • Meer focus op mediaopvoeding jonge kind.
  • Inzet op ouderpartnerschap en ouderbetrokkenheid in de doorgaande lijn
  • versterken verbindingen BoekStart, BoekenPret, dBoS, VoorleesExpress, ThuisTaal en Scoor een Boek!
  • Inspelen op ontwikkelingen Integrale Kind Centra en Brede Scholen: verkennen mogelijkheden geïntegreerde aanpak BoekStart & de Bibliotheek op School.
  • Stimuleren deelname van Bibliotheken aan Bibliotheek Onderzoeks Platform (BOP) onderzoek vroege voorschoolse educatie voor jaarlijkse rapportage.

Dat doen we door in te zetten op:

• Goede positionering en professionele relatie met het onderwijs
  • Versterken, uitbouwen verdiepen doorgaande lijn, extra aandacht voor 0-4 en VO.
  • Aansluiting op de landelijke programma’s
  • Vergroten bereik via uitbreiding en verbinding
  • Verbinding doorgaande lijn: groei kwaliteit, efficiency.

Meer informatie of vragen? Neem contact op met het secretariaat of projectleider Linda Voortman.