Vervolgbijeenkomst project De Bibliotheek en ouderen

Voorlezen aan ouderen en de dementievriendelijke Bibliotheek stonden centraal tijdens de bijeenkomst voor de projectdeelnemers op 25 november.

Bibliotheek Hardenberg vertelde met veel enthousiasme over hun voorleesproject Samen Voorlezen en wat het betekent voor de mensen die worden voorgelezen en mantelzorgers. Stadkamer Zwolle stelde een projectgroep dementievriendelijke Bibliotheek samen. Hun ervaringen waren zeer leerzaam voor anderen. De informatie van Thea ten Have van Evenmens over hun ontmoetingscentra voor mensen met geheugenproblemen gaf een mooie aanvulling omdat het ging over de doelgroep en wat zij nodig heeft.

Wat is een dementievriendelijke bibliotheek?
In overleg met bibliotheken maakte Rijnbrink het document Wat is een dementievriendelijke Bibliotheek?. Het beschrijft wat dementie is, welke trainingen er zijn voor personeel en vrijwilligers, en wat je kunt doen voor de fysieke inrichting, collectie en activiteiten. Ook de praatplaat is hierin opgenomen, voor intern gebruik of in gesprek met samenwerkingspartners.

Kijk voor meer informatie in deze impressie van de bijeenkomst.