Family Portraits

Family Portraits

Wat betekent thuis voor jou? Wat als je je huis gedwongen moet verlaten? En wat kun je zelf doen om nieuwkomers zich meer thuis te laten voelen? Helaas zijn deze vragen op dit moment zeer actueel. Met het project Family Portraits willen we mensen hierover aan het denken zetten. Dit project bestaat uit een expositie én maatschappelijke programmering rondom deze kernvragen.

Expositie
De Amerikaanse fotografe Joey O’Loughlin maakte de afgelopen jaren familiefoto’s in vluchtelingenkampen op het Griekse eiland Lesbos, in partnerschap met Movement on The Ground. Het concept van de familiefoto blijkt universeel: mensen trekken hun mooiste kleren aan en poseren trots met hun familie of gezin op de foto. In plaats van als vluchteling, beeldt de serie hen af als mensen. Deze foto’s vormen samen de expositie Family Portraits. Een zachte en inclusieve expositie. Deze vertelt dat we juist in tijden van crisis gedeelde waarden zoals liefde, familie en respect voor de menselijke waardigheid, kunnen omarmen.

Programmering
Naast het bezoeken van de expositie laat elke deelnemende Bibliotheek bezoekers hier op een andere manier over nadenken. Ze organiseren diverse activiteiten passend bij de lokale context. Van dialoogavonden tot het maken van portretten van eigen inwoners.

Family Portraits in jouw Bibliotheek?
De expositie reist graag verder, dat kan ook in jouw Bibliotheek! Interesse? Neem contact op met Laurie de Zwart.

Het Family Portraits-project wordt mede mogelijk gemaakt door het VSBfonds.