Leesclubs

Leesclubs

Met anderen praten over boeken in een leesclub zorgt voor verbreding van je leefwereld en is een middel om je te verdiepen in maatschappelijke onderwerpen. Leesclubs bevorderen het lezen van boeken die je als lezer nog niet kent.

Binnen de Overijsselse bibliotheken vormen de leesclubs een middel voor zowel persoonlijke ontwikkeling als voor ontmoeting tussen bezoekers.

De basis
Vrijwel elke Overijsselse Bibliotheek verzorgt aanbod voor leesclubs, deels in samenwerking met Rijnbrink via ‘Mijnleeskring.nl’. De basis bestaat uit het leveren van boeken en achtergrondmateriaal. 

Online en offline
Over twee trending non-fictie boeken verzamelen we achtergrondmateriaal dat bibliotheken kunnen gebruiken voor een ‘open leesclub’. Lezers die vooral online te vinden zijn, verwijzen we naar het aanbod via 'Lezen voor leesclubs' van de Bibliotheek online. Op zoek naar online én offline alternatieven voor leesclubs? Er is een inspiratiedocument ontwikkeld waarin verschillende tips, werkvormen en een mindmap worden gedeeld.

Meer inspiratie opdoen? 
Kijk het webinar 'Doe meer met leesclubs' van 7 december 2020 terug. Blader door de presentatie en lees de impressie van het webinar.
Lees het artikel 'Lezers en auteurs ontmoeten elkaar bij online leesclubs Bibliotheek Gelderland Zuid'

Meer informatie of vragen? Neem contact op met Tineke Datema.