360-graden verhaal

Van storyboard naar het zelf bouwen van een beeld in virtual reality!

In een VR-achtbaan zitten of door een virtuele showroom lopen; virtual reality is indrukwekkend, maar vaak ook een passieve of vluchtige ervaring. Om VR geschikt te maken voor educatie, moeten we een stap verder: het zelf verzinnen én bouwen van een VR-ervaring.

In deze workshop gaan we aan de slag met digital storytelling. Deelnemers maken zelf een verhaal met beelden. In een online applicatie kan iedereen een eigen compositie maken door 360-graden foto's te mixen met nieuw beeld. Het eindwerk wordt met één druk op de knop omgezet naar een 360-graden-sphere, die direct op een tablet of smartphone met Google Cardboard kan worden bekeken. Zo sta je opeens middenin je eigen werk!

VR-speurtocht?
De workshop richt zich niet alleen op de vraag hoe je een verhaal met beeld kunt vertellen, maar ook waar je in VR specifiek mee kunt spelen. Kun je bijvoorbeeld subtiel sturen hoe de toeschouwer in jouw beeld rondkijkt? Afhankelijk van de doelgroep en locatie zijn er meerdere opties, van een VR-speurtocht tot zelf 360-graden-foto’s maken en bewerken. Ook thematische edities zijn mogelijk.

Elk werk krijgt een unieke link. Handig om te delen of later nog eens te bekijken. De online werkomgeving is door SETUP ontwikkeld en werkt in elke browser op elk apparaat.

Doelgroep: 10 - 16 jaar.
Duur workshop: 90 - 120 minuten
Zelf begeleiden: kan zonder technische kennis.
Materiaalkosten per 8 deelnemers: EUR 25,-

  • GettyImages-169544402_300RGB.jpg
  • Meisjes-leren.jpg
  • 0010-rijnbrink--30.jpg
  • GettyImages-485208679_300RGB.jpg
  • Meisje-pakt-boek.jpg

Nieuws Persoonlijke ontwikkeling