Coffee & Code

Maak zelf een ‘glitch’-kunstwerk of een echte Mondriaan!

Programmeren wordt als een belangrijke 21ste eeuwse vaardigheid gezien. De nadruk ligt echter vaak op de functionele kant; programmeren als vaardigheid om later een betere baan te vinden of om functionele ICT-systemen te bouwen. Programmeren is meer dan dat; het is ook een bron voor creatieve en artistieke expressie! In deze workshop leren we daarom creatief programmeren, met als maken.

Mondriaan
We gebruiken de programmeertaal Processing, waar ook veel ontwerpers en kunstenaars mee werken. We leren vanuit code allerlei lijnen, patronen en kleuren te tekenen. Ondertussen brengen we zo een flink aantal programmeer-basisvaardigheden bij. Aanvullend is er een Mondriaan-lesopdracht. Kunnen we zijn stijl vangen in code, zodat de computer met deze instructies oneindig veel nieuwe Mondriaan-werken kan tekenen? Als Mondriaan anno 2017 had geleefd, was hij dan een programmeur geweest? Het werk wordt als ansichtkaart geprint, die de deelnemers na afloop mee naar huis kunnen nemen.

Het eindresultaat blijft ook online staan onder een unieke link. Handig om te delen of later nog eens te bekijken! De online werkomgeving is door SETUP ontwikkeld en werkt in elke browser op elk apparaat.

Doelgroep: 10+
Duur workshop: 30 tot 60 minuten.
Zelf begeleiden: kan zonder technische kennis.
Materiaalkosten per 8 deelnemers: EUR 25,-

 

 

 

Coffee & Code

 

 

Maak een echte Mondriaan?

 

 

Programmeren wordt als een belangrijke 21ste eeuwse vaardigheid gezien. De nadruk ligt echter vaak op de functionele kant; programmeren als vaardigheid om later een betere baan te vinden of om functionele ICT-systemen te bouwen. Programmeren is meer dan dat; het is ook een bron voor creatieve en artistieke expressie! In deze workshop leren we daarom creatief programmeren, met als doel om een eigen visueel kunstwerk te

 

We gebruiken de programmeertaal Processing, waar ook veel ontwerpers en kunstenaars mee werken. We leren vanuit code allerlei lijnen, patronen en kleuren te tekenen. Ondertussen brengen we zo een flink aantal programmeer-

 

basisvaardigheden bij.

 

Aanvullend is er een Mondriaan-

 

lesopdracht. Kunnen we zijn stijl vangen in code, zodat de computer met deze instructies oneindig veel nieuwe Mondriaan-werken kan tekenen? Als Mondriaan anno 2017 had geleefd, was hij dan een programmeur geweest?

 

Het werk wordt als ansichtkaart geprint, die de deelnemers na afloop mee naar huis nemen. Het eindresultaat blijft ook online staan onder een unieke link. te delen of later nog eens te bekijken!

 

De online werkomgeving is door SETUP ontwikkeld en werkt in elke browser op elk apparaat.

 

 

  • Meisje-pakt-boek.jpg
  • GettyImages-169544402_300RGB.jpg
  • 0010-rijnbrink--30.jpg
  • Meisjes-leren.jpg
  • GettyImages-485208679_300RGB.jpg

Nieuws Persoonlijke ontwikkeling