Wij geloven dat de essentie van een leefbare samenleving is
dat
burgers kunnen meedoen in de samenleving.

Daar zetten we ons iedere dag weer met passie voor in.

Deventer - (Digi)Taalpunt Deventer Ziekenhuis

In Deventer worden de krachten gebundeld om laaggeletterde NT1’ers te bereiken en te motiveren om gebruik te maken van (digi)taalaanbod.

Het Deventer Ziekenhuis en de Bibliotheek Deventer hebben elkaar gevonden in het thema laaggeletterdheid. Van alle patiënten die het Deventer Ziekenhuis jaarlijks ziet, heeft naar schatting 11% moeite met lezen en schrijven. Laaggeletterden worden mogelijk vaker opgenomen door het maken van verkeerde gezondheidskeuzes, onjuist medicijngebruik, moeite met zelfmanagement en problemen in het communiceren met zorgverleners.

De projectgroep van het Deventer Ziekenhuis heeft contact gezocht met het Taal- Digipunt van de Bibliotheek Deventer en met Stichting Lezen en Schrijven.
In de eerste plaats wordt gekeken of het mogelijk is een Taal- en Digipunt te realiseren binnen het Deventer Ziekenhuis. De bedoeling van dit Taal- en Digipunt is dat iedereen terecht kan met vragen over, of ondersteuning bij, het invullen van formulieren, uitleg van een folder of bijsluiter en vragen over MijnDZ (digitale patiëntenportaal). Het Taal- en Digipunt wordt gerund door getrainde vrijwilligers. Deze vrijwilligers kunnen ook verwijzen naar de bibliotheken in de regio voor verdere ondersteuning in het lezen en schrijven.
Ten tweede zal het project gericht zijn op bewustwording bij professionals en vrijwilligers, zodat zij de laaggeletterde patiënt herkennen en actie kunnen ondernemen om deze patiënten en naasten verder te helpen.

  • Samenwerking van: Deventer Ziekenhuis, Gemeente Deventer, Bibliotheek Deventer, Stichting Lezen & Schrijven

Online magazine van Conferentie TaalWerkt!

Rondom de conferentie TaalWerkt! op 1 november 2018 is een online magazine gemaakt met alle highlights en naslag.

Bekijk het magazine hier.

 

Geslaagde conferentie (Digi)Taal Werkt!

Donderdag 1 november vond de conferentie (Digi)Taal Werkt! plaats in het Kulturhus Holten en wij kijken terug op een geslaagde dag! 

Lees meer...

Voorstelling Letter voor Letter groot succes in Hardenberg

In de week van de alfabetisering organiseerde de werkgroep Laaggeletterdheid Hardenberg in theater de Voorveghter de voorstelling ‘Letter voor letter’, met Drentse volkszanger Rene Karst en Carola Smit van BZN.

Lees meer...

SAMENWERKINGSPARTNERS

Lees meer...