Wij geloven dat de essentie van een leefbare samenleving is
dat
burgers kunnen meedoen in de samenleving.

Daar zetten we ons iedere dag weer met passie voor in.

Hengelo - Integratie BoekStart en de Bibliotheek op school

In Hengelo gaan twee succesvolle projecten geintegreerd worden om de impact te vergroten: BoekStart en de Bibliotheek op school.

Met Boekstart maken kinderen in de leeftijd van 0-4 jaar, hun ouders en pedagogisch medewerkers via de kinderopvang kennis met boeken, voorlezen en de Bibliotheek. Met de Bibliotheek op school werken Bibliotheken, scholen en gemeenten op strategisch niveau structureel samen aan taalontwikkeling, leesbevordering en mediawijsheid van kinderen. Door beide projecte te integreren (in hetzelfde gebouw en door nauwere samenwerking) worden faciliteiten, kennis en expertise gedeeld en ontstaat er één centrale plek met activiteiten en programma's voor laagtaalvaardige ouders van kinderen van 0-6 jaar.

  • Samenwerking van: Bibliotheek Hengelo, Basisschool Mikado, Spring! peuterspeelscholen, Dr. Schaepmanstichting en Kindercentrum.

Meer weten over dit project? Neem contact op met Astrid van Dam: a.vandam@bibliotheekhengelo.nl,  074-2452560 of 06-23474308.

Online magazine van Conferentie TaalWerkt!

Rondom de conferentie TaalWerkt! op 1 november 2018 is een online magazine gemaakt met alle highlights en naslag.

Bekijk het magazine hier.

 

Geslaagde conferentie (Digi)Taal Werkt!

Donderdag 1 november vond de conferentie (Digi)Taal Werkt! plaats in het Kulturhus Holten en wij kijken terug op een geslaagde dag! 

Lees meer...

Voorstelling Letter voor Letter groot succes in Hardenberg

In de week van de alfabetisering organiseerde de werkgroep Laaggeletterdheid Hardenberg in theater de Voorveghter de voorstelling ‘Letter voor letter’, met Drentse volkszanger Rene Karst en Carola Smit van BZN.

Lees meer...

SAMENWERKINGSPARTNERS

Lees meer...