Letter voor Letter

Niet goed kunnen lezen en schrijven maakt het steeds lastiger om mee te doen in de samenleving. De provincie Overijssel, de bibliotheken en de gemeenten vinden het belangrijk dat iedereen met een taalachterstand hulp krijgt.

De theatershow Letter voor Letter maakt laaggeletterdheid bespreekbaar. Letter voor Letter trekt door Overijssel in een reeks van elf voorstellingen (klik hier voor de concert agenda). Volkszanger en troubadour René Karst speelt en zingt samen met Carola Smit (ex-BZN) en Dick Plat een groot aantal eigen nummers, maar ook andere bekende Nederlandse liedjes. Tussendoor wordt door middel van onder andere videofilmpjes nog eens benadrukt hoe het verbeteren van de basisvaardigheden de mensen verder helpt. Het doel is naast op een leuke en luchtige manier aandacht besteden aan dit vraagstuk om ook de bezoekers die hulp kunnen gebruiken te verleiden daarvoor naar het Taalhuis of de Bibliotheek te gaan.

Bewezen waarde
Deze voorstelling heeft in Drenthe zijn waarde al bewezen. In de weken na de voorstelling was er een zichtbaar grotere toeloop naar de Taalpunten en Taalhuizen. Een mooie manier om het thema onder de aandacht te brengen.

  • De Letter voor Letter tour in Overijssel wordt mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel, in samenwerking met bibliotheken, Taalpunten, Taalhuizen en theaters in Overijssel. Rijnbrink begeleidt het proces op provinciaal niveau.

Letter voor Letter in Kampen

De Drentse volkszanger René Karst en voormalig BZN-zangeres Carola Smit zorgden vrijdag 8 november in Kampen voor een mooie show met Nederlandstalige toppers.

Lees meer...

Week van de Alfabetisering in het Deventer Ziekenhuis

Het Deventer Ziekenhuis besteedt op diverse manieren aandacht aan laaggeletterdheid. 

Lees meer...

Succesvolle taalconferentie Losser Totaal

Recht op taal, recht op toekomstkansen, dat is het motto van de taalconferentie die op 11 september werd georganiseerd in ’t Lossers hoes in Losser.

Lees meer...

Samenwerking KonnecteD en de Bibliotheek Deventer

KonnecteD vind het belangrijk dat haar medewerkers regie hebben en houden op hun eigen leven en ontwikkeling. Daarom is een samenwerking gestart met de Bibliotheek Deventer, deskundige op het gebied van basisvaardigheden.

Lees meer...

Online Magazine Taal Werkt! - zomereditie

In deze editie van het online magazine Taal Werkt! delen verschillende samenwerkingspartners hun ervaringen en worden de eerste resultaten van de monitoring gedeeld.

Bekijk het magazine hier.