Steenwijkerland - Training signaleren laaggecijferdheid en digitale vaardigheden

Laaggecijferdheid en weinig digitale vaardigheden kunnen het meedoen in de samenleving bemoeilijken.

Voor het signaleren en verwijzen bij laaggeletterdheid bestaan al trainingen, voor laaggecijferdheid en digitale vaardigheden nog niet. Bijvoorbeeld bij het omgaan met geld, plannen en klokkijken of dosering van medicijnen. In Steenwijkerland heeft men de krachten gebundeld om ook voor het signaleren van laaggecijferdheid en weinig digitale vaardigheden trainingen te ontwikkelen en aan te bieden aan de samenwerkingspartners.

  • Samenwerking van: Bibliotheek Kop van Overijssel, Bibliotheek Steenwijkerland, gemeente Steenwijkerland, NoordWestgroep, Regionale Opleidingscentra (ROC's), Stichting Lezen en Schrijven en Taalpunt.

Online Magazine Taal Werkt! - zomereditie

In deze editie van het online magazine Taal Werkt! delen verschillende samenwerkingspartners hun ervaringen en worden de eerste resultaten van de monitoring gedeeld.

Bekijk het magazine hier.

Ondertekening Taal Werkt! project in Ommen

Woensdag 26 juni kwamen de betrokken organisaties bij het project Taal Werkt! Een krachtige gezinsaanpak samen in Bibliotheek Ommen. Zij zetten hun handtekening onder de samenwerking en bespraken met elkaar de kansen en uitdagingen.

Lees meer...

Online magazine van Conferentie TaalWerkt!

Rondom de conferentie TaalWerkt! op 1 november 2018 is een online magazine gemaakt met alle highlights en naslag.

Bekijk het magazine hier

Geslaagde conferentie (Digi)Taal Werkt!

Donderdag 1 november vond de conferentie (Digi)Taal Werkt! plaats in het Kulturhus Holten en wij kijken terug op een geslaagde dag! 

Lees meer...

Voorstelling Letter voor Letter groot succes in Hardenberg

In de week van de alfabetisering organiseerde de werkgroep Laaggeletterdheid Hardenberg in theater de Voorveghter de voorstelling ‘Letter voor letter’, met Drentse volkszanger Rene Karst en Carola Smit van BZN.

Lees meer...