Steenwijkerland - Training signaleren laaggecijferdheid en digitale vaardigheden

Laaggecijferdheid en weinig digitale vaardigheden kunnen het meedoen in de samenleving bemoeilijken.

Voor het signaleren en verwijzen bij laaggeletterdheid bestaan al trainingen, voor laaggecijferdheid en digitale vaardigheden nog niet. Bijvoorbeeld bij het omgaan met geld, plannen en klokkijken of dosering van medicijnen. In Steenwijkerland heeft men de krachten gebundeld om ook voor het signaleren van laaggecijferdheid en weinig digitale vaardigheden trainingen te ontwikkelen en aan te bieden aan de samenwerkingspartners.

  • Samenwerking van: Bibliotheek Kop van Overijssel, Bibliotheek Steenwijkerland, gemeente Steenwijkerland, NoordWestgroep, Regionale Opleidingscentra (ROC's), Stichting Lezen en Schrijven en Taalpunt.

Letter voor Letter in Kampen

De Drentse volkszanger René Karst en voormalig BZN-zangeres Carola Smit zorgden vrijdag 8 november in Kampen voor een mooie show met Nederlandstalige toppers.

Lees meer...

Week van de Alfabetisering in het Deventer Ziekenhuis

Het Deventer Ziekenhuis besteedt op diverse manieren aandacht aan laaggeletterdheid. 

Lees meer...

Succesvolle taalconferentie Losser Totaal

Recht op taal, recht op toekomstkansen, dat is het motto van de taalconferentie die op 11 september werd georganiseerd in ’t Lossers hoes in Losser.

Lees meer...

Samenwerking KonnecteD en de Bibliotheek Deventer

KonnecteD vind het belangrijk dat haar medewerkers regie hebben en houden op hun eigen leven en ontwikkeling. Daarom is een samenwerking gestart met de Bibliotheek Deventer, deskundige op het gebied van basisvaardigheden.

Lees meer...

Online Magazine Taal Werkt! - zomereditie

In deze editie van het online magazine Taal Werkt! delen verschillende samenwerkingspartners hun ervaringen en worden de eerste resultaten van de monitoring gedeeld.

Bekijk het magazine hier.