Wij geloven dat de essentie van een leefbare samenleving is
dat
burgers kunnen meedoen in de samenleving.

Daar zetten we ons iedere dag weer met passie voor in.

Staphorst - (Digi)taalvaardig de arbeidsmarkt op

Mensen die aanspraak maken op een bijstandsuitkering en/of een afstand tot de arbeidsmarkt hebben benaderen we in Staphorst via een omweg.

In Staphorst is sprake van ongeveer 10% laaggeletterden op een inwonertal van van 17.000. Na bijna vier jaar een Taalpunt/Taalhuis in de bibliotheek met een werkgroep die aan de weg timmert om aandacht te vragen voor het bestaan van laaggeletterdheid moeten we echter constateren dat de eerste NT1-er zich nog niet heeft gemeld. Dit moet anders! Deze mensen zijn namelijk wel bekend via het sociaal loket van de gemeente. De mensen gaan we via een omweg benaderen door middel van het aanbieden van scholing (taal- en digitaalvaardigheden en vervolgens sollicitatietraining). 

Het doel is het vinden van mensen met lage basisvaardigheden, zoals taal, digitaal (NT1). Deze doelgroep bieden we scholing aan waardoor de kansen op volwaardige deelname aan de maatschappij wordt vergroot. Als nevendoel worden aangemelde klanten via een intake gescreend op taalvaardigheid. Bij gebleken laaggeletterdheid volgt een verwijzing naar de taalhuisdocent en wordt een taalcoach aangeboden die begeleidt bij het verbeteren van de taalvaardigheid. 

  • Samenwerking van gemeente Staphorst, bibliotheek Staphorst, Stichting Welzijn Staphorst en Hulpmaatjes Staphorst. 

Online magazine van Conferentie TaalWerkt!

Rondom de conferentie TaalWerkt! op 1 november 2018 is een online magazine gemaakt met alle highlights en naslag.

Bekijk het magazine hier.

 

Geslaagde conferentie (Digi)Taal Werkt!

Donderdag 1 november vond de conferentie (Digi)Taal Werkt! plaats in het Kulturhus Holten en wij kijken terug op een geslaagde dag! 

Lees meer...

Voorstelling Letter voor Letter groot succes in Hardenberg

In de week van de alfabetisering organiseerde de werkgroep Laaggeletterdheid Hardenberg in theater de Voorveghter de voorstelling ‘Letter voor letter’, met Drentse volkszanger Rene Karst en Carola Smit van BZN.

Lees meer...

SAMENWERKINGSPARTNERS

Lees meer...