Week van de Alfabetisering in het Deventer Ziekenhuis

Het Deventer Ziekenhuis besteedt op diverse manieren aandacht aan laaggeletterdheid. 

In Overijssel is maar liefst 11% van de Sallandse bevolking laaggeletterd. Dat betekent dat iedere zorgprofessional elke dag wel iemand in de spreekkamer ziet die informatie waarschijnlijk onvoldoende tot zich kan nemen of niet na kan lezen. Het betekent ook dat op elke verpleegafdeling meerdere mensen liggen die informatie mogelijk niet snappen. Het is daarom belangrijk dat de signalen van moeilijk lezen en schrijven snel worden opgepikt.

Tijdens de Week van de Alfabetisering (9 t/m 15 september) werd extra aandacht besteed aan laaggeletterdheid. Zo kwam Gerda Havertong (bekend van o.a. Sesamstraat) voorlezen, maakte Collin Hoeve namens de Bedside Buskers een speciaal lied voor laaggeletterden en bekeek ex-laaggeletterde en taalambasaddeur Anneke Wilmsen hoe het is voor een laaggeletterde bezoeker om de weg in het ziekenhuis te moeten vinden. 

Letter voor Letter in Kampen

De Drentse volkszanger René Karst en voormalig BZN-zangeres Carola Smit zorgden vrijdag 8 november in Kampen voor een mooie show met Nederlandstalige toppers.

Lees meer...

Week van de Alfabetisering in het Deventer Ziekenhuis

Het Deventer Ziekenhuis besteedt op diverse manieren aandacht aan laaggeletterdheid. 

Lees meer...

Succesvolle taalconferentie Losser Totaal

Recht op taal, recht op toekomstkansen, dat is het motto van de taalconferentie die op 11 september werd georganiseerd in ’t Lossers hoes in Losser.

Lees meer...

Samenwerking KonnecteD en de Bibliotheek Deventer

KonnecteD vind het belangrijk dat haar medewerkers regie hebben en houden op hun eigen leven en ontwikkeling. Daarom is een samenwerking gestart met de Bibliotheek Deventer, deskundige op het gebied van basisvaardigheden.

Lees meer...

Online Magazine Taal Werkt! - zomereditie

In deze editie van het online magazine Taal Werkt! delen verschillende samenwerkingspartners hun ervaringen en worden de eerste resultaten van de monitoring gedeeld.

Bekijk het magazine hier.