Direct naar de inhoud

Wij geloven dat de essentie van een leefbare samenleving is
dat
burgers kunnen meedoen in de samenleving.

Daar zetten we ons iedere dag weer met passie voor in.

Letter voor Letter-tour

Om aandacht te vragen voor laaggeletterdheid treden zanger René Karst en voormalig BZN leden Carola Smit en Dick Plat op met het ontroerende en feestelijke theaterconcert Letter voor Letter.

Deze ‘Letter voor Letter’-tour door Overijssel doet in het najaar van 2020 Oldenzaal, Haaksbergen en Dalfsen aan. Of deze voorstellingen doorgang kunnen vinden is afhankelijk van de op dat moment geldende coronamaatregelen. Kijk voor meer informatie op www.zingmeemetrene.nl.

Aandacht voor laaggeletterdheid
Tijdens de themavoorstelling wordt op een laagdrempelige manier volop aandacht besteed aan laaggeletterdheid door middel van filmpjes en geprojecteerde teksten. Hiermee willen René en Carola de boodschap overbrengen hoe belangrijk het goed kunnen lezen en schrijven kan zijn. Zij vertellen ook hoe je geholpen kunt worden. In de pauze en na afloop van de voorstelling gaan vrijwilligers in gesprek met het publiek en kunnen hen verwijzen naar het Taalpunt of Taalhuis voor hulp. Ook zullen bezoekers in de weken na de voorstelling nog benaderd worden met de vraag of er meer informatie of hulp gewenst is.

Deze voorstelling heeft in Drenthe zijn waarde al bewezen. In de weken na de voorstelling was er een zichtbaar grotere toeloop naar de Taalpunten en Taalhuizen. Een mooie manier om het thema onder de aandacht te brengen.

Een uitgebreid verslag van de succesvolle show in Kampen lees je hier

De Letter voor Letter tour in Overijssel wordt mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel, in samenwerking met bibliotheken, Taalpunten, Taalhuizen en theaters in Overijssel.

Project ‘Taal Werkt! op de werkvloer’ in de startblokken!

Eén op de negen Nederlanders tussen de 16 en 65 jaar oud heeft moeite met lezen en schrijven. 57% van deze laaggeletterden heeft een baan. De werkvloer is dus een belangrijke plek om deze groep mensen te kunnen bereiken. Het initiatief ‘Taal Werkt’ wil regionale en lokale verbindingen leggen om laaggeletterden eerder te signaleren en een passend leertraject aan te bieden. Paul Hulman, projectleider bij Rijnbrink vertelt over ‘Taal Werkt! op de werkvloer’.

Lees meer...

Terugblik conferentie Taal Werkt!

Op vrijdag 7 februari vond de conferentie Taal Werkt! plaats. Een week verder kijken we terug op een inspirerende en energieke bijeenkomst. Circa 100 mensen die allemaal een bijdrage leveren of willen leveren aan een basisvaardig Overijssel kwamen samen in De Gasfabriek in Deventer.

Lees meer...

Letter voor Letter-tour

Om aandacht te vragen voor laaggeletterdheid treden zanger René Karst en voormalig BZN leden Carola Smit en Dick Plat op met het ontroerende en feestelijke theaterconcert Letter voor Letter.

Lees meer...

Samenwerking KonnecteD en de Bibliotheek Deventer

KonnecteD vind het belangrijk dat haar medewerkers regie hebben en houden op hun eigen leven en ontwikkeling. Daarom is een samenwerking gestart met de Bibliotheek Deventer, deskundige op het gebied van basisvaardigheden.

Lees meer...