Letter voor Letter in Kampen

De Drentse volkszanger René Karst en voormalig BZN-zangeres Carola Smit zorgden vrijdag 8 november in Kampen voor een mooie show met Nederlandstalige toppers.

Dit was alweer de vierde show van de Letter voor Letter tour door Overijssel. Er staan tot en met mei 2020 nog zes voorstellingen op de  in Nijverdal, Almelo, Zwolle, Haaksbergen, Dalfsen en Oldenzaal.

Een uitgebreid verslag van de succesvolle show in Kampen lees je hier

Aandacht voor laaggeletterdheid
Tijdens de themavoorstelling wordt op een laagdrempelige manier volop aandacht besteed aan laaggeletterdheid door middel van filmpjes en geprojecteerde teksten. Hiermee willen René en Carola de boodschap overbrengen hoe belangrijk het goed kunnen lezen en schrijven kan zijn. Zij vertellen ook hoe je geholpen kunt worden. In de pauze en na afloop van de voorstelling gaan vrijwilligers in gesprek met het publiek en kunnen hen verwijzen naar het Taalpunt of Taalhuis voor hulp. Ook zullen bezoekers in de weken na de voorstelling nog benaderd worden met de vraag of er meer informatie of hulp gewenst is.

Deze voorstelling heeft in Drenthe zijn waarde al bewezen. In de weken na de voorstelling was er een zichtbaar grotere toeloop naar de Taalpunten en Taalhuizen. Een mooie manier om het thema onder de aandacht te brengen. De Letter voor Letter tour in Overijssel wordt mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel, in samenwerking met bibliotheken, Taalpunten, Taalhuizen en theaters in Overijssel.

Letter voor Letter in Kampen

De Drentse volkszanger René Karst en voormalig BZN-zangeres Carola Smit zorgden vrijdag 8 november in Kampen voor een mooie show met Nederlandstalige toppers.

Lees meer...

Week van de Alfabetisering in het Deventer Ziekenhuis

Het Deventer Ziekenhuis besteedt op diverse manieren aandacht aan laaggeletterdheid. 

Lees meer...

Succesvolle taalconferentie Losser Totaal

Recht op taal, recht op toekomstkansen, dat is het motto van de taalconferentie die op 11 september werd georganiseerd in ’t Lossers hoes in Losser.

Lees meer...

Samenwerking KonnecteD en de Bibliotheek Deventer

KonnecteD vind het belangrijk dat haar medewerkers regie hebben en houden op hun eigen leven en ontwikkeling. Daarom is een samenwerking gestart met de Bibliotheek Deventer, deskundige op het gebied van basisvaardigheden.

Lees meer...

Online Magazine Taal Werkt! - zomereditie

In deze editie van het online magazine Taal Werkt! delen verschillende samenwerkingspartners hun ervaringen en worden de eerste resultaten van de monitoring gedeeld.

Bekijk het magazine hier.