Succesvolle taalconferentie Losser Totaal

Recht op taal, recht op toekomstkansen, dat is het motto van de taalconferentie die op 11 september werd georganiseerd in ’t Lossers hoes in Losser.

Tijdens deze conferentie kwamen verschillende partijen samen om mensen met taalproblemen binnen de gemeente Losser adequater en beter te kunnen helpen. 

Na een pakkende opening door Frenk van der Linden (o.a. tv journalist bij De Wereld Draait Door) gaven Wethouder Anja Prins en wethouder Harry Nijhuis de aftrapt voor de taalconferentie.  Verschillende sprekers kwamen aan het woord om het belang van taal en de problemen die ontstaan bij laaggeletterdheid aan het publiek uit te leggen. Maurice de Greef (hoogleraar leereffecten laagopgeleiden & laaggeletterden aan de vrije universiteit van Brussel) vertelde over de verschillende onderzoeken naar laaggeletterdheid en Bureau Hetsen en Visschers leverde een ludieke bijdrage om de problematiek in kaart te brengen.

Na de gezamenlijke bijeenkomst in de raadzaal van ’t Lossershoes gingen de bezoekers uiteen om te netwerken tijdens de informatiemarkt, waar verschillende bedrijven en organisaties zich presenteerden. Ook hadden de bezoekers van de taalconferentie de mogelijkheid om verschillende workshops te volgen op het gebied van begrijpelijk schrijven, aanpak van laaggeletterdheid, signaleren en bespreekbaar maken laaggeletterdheid en hoe je kan ondersteunen bij het leren spreken, schrijven en lezen van de Nederlandse taal.

Letter voor Letter in Kampen

De Drentse volkszanger René Karst en voormalig BZN-zangeres Carola Smit zorgden vrijdag 8 november in Kampen voor een mooie show met Nederlandstalige toppers.

Lees meer...

Week van de Alfabetisering in het Deventer Ziekenhuis

Het Deventer Ziekenhuis besteedt op diverse manieren aandacht aan laaggeletterdheid. 

Lees meer...

Succesvolle taalconferentie Losser Totaal

Recht op taal, recht op toekomstkansen, dat is het motto van de taalconferentie die op 11 september werd georganiseerd in ’t Lossers hoes in Losser.

Lees meer...

Samenwerking KonnecteD en de Bibliotheek Deventer

KonnecteD vind het belangrijk dat haar medewerkers regie hebben en houden op hun eigen leven en ontwikkeling. Daarom is een samenwerking gestart met de Bibliotheek Deventer, deskundige op het gebied van basisvaardigheden.

Lees meer...

Online Magazine Taal Werkt! - zomereditie

In deze editie van het online magazine Taal Werkt! delen verschillende samenwerkingspartners hun ervaringen en worden de eerste resultaten van de monitoring gedeeld.

Bekijk het magazine hier.