Voorstelling Letter voor Letter groot succes in Hardenberg

Letter voor Letter 480

In de week van de alfabetisering organiseerde de werkgroep Laaggeletterdheid Hardenberg in theater de Voorveghter de voorstelling ‘Letter voor letter’, met Drentse volkszanger Rene Karst en Carola Smit van BZN.

Een feestelijke avond waarin de zangers in meer dan 2 uur bekende en minder bekende Nederlandse liedjes speelden en zongen. Tijdens de themavoorstelling werd volop aandacht besteed aan laaggeletterdheid door middel van filmpjes, geprojecteerde teksten en ook in hun contact met het publiek stelden de artiesten het thema aan de orde. En publiek was er! De werkgroepleden hebben in de zomermaanden flink hun best gedaan met als resultaat een opkomst van ruim 250 mensen, onder hen veel laaggeletterden.

Deze voorstelling heeft in Drenthe zijn waarde al bewezen. In de weken na de voorstelling was er een zichtbaar grotere toeloop naar de taalhuizen. Een mooie manier om het thema onder de aandacht te brengen, we kijken of er in Overijssel en Gelderland meer mogelijkheden zijn.

De voorstelling is mede mogelijk gemaakt door de Provincie Overijssel vanuit het project Taal werkt!

Week van de Alfabetisering in het Deventer Ziekenhuis

Het Deventer Ziekenhuis besteedt op diverse manieren aandacht aan laaggeletterdheid. 

Lees meer...

Succesvolle taalconferentie Losser Totaal

Recht op taal, recht op toekomstkansen, dat is het motto van de taalconferentie die op 11 september werd georganiseerd in ’t Lossers hoes in Losser.

Lees meer...

Samenwerking KonnecteD en de Bibliotheek Deventer

KonnecteD vind het belangrijk dat haar medewerkers regie hebben en houden op hun eigen leven en ontwikkeling. Daarom is een samenwerking gestart met de Bibliotheek Deventer, deskundige op het gebied van basisvaardigheden.

Lees meer...

Online Magazine Taal Werkt! - zomereditie

In deze editie van het online magazine Taal Werkt! delen verschillende samenwerkingspartners hun ervaringen en worden de eerste resultaten van de monitoring gedeeld.

Bekijk het magazine hier.

Ondertekening Taal Werkt! project in Ommen

Woensdag 26 juni kwamen de betrokken organisaties bij het project Taal Werkt! Een krachtige gezinsaanpak samen in Bibliotheek Ommen. Zij zetten hun handtekening onder de samenwerking en bespraken met elkaar de kansen en uitdagingen.

Lees meer...